Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

  • Όλες οι κατηγορίες
  • Δημόσιες Ανακοινώσεις
  • Ανακοινώσεις του Ιδρύματος
  • Τελετή απονομής πτυχίων και Βράβευση φοιτητικών ερευνητικών ομάδων

Τελετή απονομής πτυχίων και Βράβευση φοιτητικών ερευνητικών ομάδων

  • Συντάχθηκε 17-05-2010 14:17 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Απονομή διπλωμάτων Πολυτεχνείου Κρήτης

    Η τελετή απονομής πτυχίων όλων των Τμημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Μαΐου 2010 και ώρα 13.30 στο Αμφιθέατρο του Κτηρίου Επιστημών στην Πολυτεχνειούπολη.

    Συγκεκριμένα θα απονεμηθούν 86 συνολικά διπλώματα σε 24 αποφοίτους του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης, 16 του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, 29 του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών και 17 του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος.

    Παράλληλα με την απονομή, θα πραγματοποιηθεί βράβευση δύο ερευνητικών ομάδων του Πολυτεχνείου Κρήτης:
    Πρόκειται για τις ομάδες TUC Hephaestus Solar Car και TUC Eco Racing.

    Η ομάδα TUC Eco Racing κατασκευάζει ομώνυμο μονοθέσιο ηλεκτρικό όχημα πόλης χαμηλής κατανάλωσης. Συμμετείχε για τρίτη χρονιά στο διεθνή διαγωνισμό οικονομίας καυσίμου Shell Eco Marathon 2010 που πραγματοποιήθηκε 4-7 Μαΐου στην πίστα Eurospeedway Lausitz της Γερμανίας με την συμμετοχή 221 ομάδων Πανεπιστημίων από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση στον παράλληλο διαγωνισμό ασφάλειας οχημάτων (ADAC Safety Award). Υποστηρίζεται από το Διατμηματικό Εργαστήριο Εργαλειομηχανών και από το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων & Ρομποτικής. Το όχημα αυτό αποτελεί πλατφόρμα πειραματισμού για προβλήματα που σχετίζονται με την επίτευξη χαμηλής κατανάλωσης, την οδηγική ασφάλεια αλλά και την αυτόνομη πλοήγηση. Μέλη της ομάδας είναι οι: Σπανουδάκης Πολυχρόνης, Πιπερίδης Σάββας, Τσινάρης Γιάννης, Ευσταθίου Δημήτρης, Πλουμάκης Βαγγέλης, Παππάς Τάσσος, Στρατηγός Γιάννης και Τσουρβελούδης Νικόλαος.

    Η ομάδα TUC Hephaestus Solar Car έχει εκπονήσει μελέτη για τη σχεδίαση ηλεκτροηλιακού οχήματος, το οποίο κινείται με την απευθείας ή/και τη μη-απευθείας μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική. Η ομάδα έλαβε το 2ο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό που διοργανώθηκε τον Ιούνιο του 2008 από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛΙΝΗΟ), μεταξύ Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG IIIA «ΗΛΙΟΣ ΖΩΗ - Ελλάδα Ιταλία», ενώ έχει βραβευθεί και από το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ). Απαρτίζεται από τους φοιτητές/ερευνητές: Κωνσταντίνο Ζέρβα, Αθανάσιο Μαλισόβα, Γεώργιο Βουτσαρά, Αλέξανδρο Μάλλα και Ελευθέριο Καμπιανάκη και τους επιβλέποντες καθηγητές: Καθηγητή Κωνσταντίνο Καλαϊτζάκη (Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών), Επίκουρο Καθηγητή Θεοχάρη Τσούτσο (Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος) και Επίκουρο Καθηγητή Δημήτριο Ρόβα (Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης).

    Πρόγραμμα τελετής
    13:30 Είσοδος Πρυτανικών Αρχών & Προέδρων Τμημάτων
    13:35 Ομιλία του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Καθηγητή Ιωακείμ Γρυσπολάκη

    13:45 Βράβευση ερευνητικών ομάδων * TUC Eco Racing & * TUC Hephaestus Solar Car

    13:55 Απονομή Διπλωμάτων

    Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης

    Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών

    Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος

    14:30 Αποχώρηση Πρυτανικών Αρχών & Προέδρων Τμημάτων

    Λήξη τελετής



    Πέρας προσέλευσης: για τους αποφοίτους μέχρι 13:00

    για το κοινό μέχρι 13:15


    Συνημμένα:

    • πρόσκληση τελετής απονομής διπλωμάτων.jpg
      Μεταφορτώσεις: 2641, Μέγεθος: 75 KB image/pjpeg
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2010.jpg
      Μεταφορτώσεις: 2530, Μέγεθος: 818 KB image/pjpeg
    • αφίσα απονομής.jpg
      Μεταφορτώσεις: 2376, Μέγεθος: 497 KB image/pjpeg
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012