Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

  • Όλες οι κατηγορίες
  • Δημόσιες Ανακοινώσεις
  • Διαλέξεις / Ημερίδες / Εκδηλώσεις
  • Διάλεξη με τον Prof. Hans Bernhard Schlumm – Πέμπτη 7/11/ στις 11.00 στο Γλωσσικό Κέντρο

Διάλεξη με τον Prof. Hans Bernhard Schlumm – Πέμπτη 7/11/ στις 11.00 στο Γλωσσικό Κέντρο

  • Συντάχθηκε 07-11-2019 09:23 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Ο καθηγητής Γερμανικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και Λέκτορας της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) Prof. Hans-Bernhard Schlumm καλεσμένος στο μάθημα Γερμανικών του Γλωσσικού Κέντρου την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 στις 11.00.

    Ο Hans-Bernhard Schlumm σπούδασε Φιλοσοφία, Γερμανική Γλώσσα και Λογοτεχνία καθώς και Κοινωνιολογία στη Φρανκφούρτη, στη Θεσσαλονίκη και στο Παντερμπόρν. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του δίδαξε σε διάφορα Πανεπιστήμια. Υπήρξε από το 1985 και έως το 1991 Λέκτορας της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) στο τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου δίδαξε Γερμανική Λογοτεχνία και Πολιτισμό. Από το 1991 και ως το 2015 δίδασκε τα μαθήματα αυτά ως Καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας όπου και σήμερα διδάσκει ως ομότιμος Καθηγητής. Ο Hans-Bernhard Schlumm έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε θέματα Γερμανικής Λογοτεχνίας και  διαπολιτισμικότητας, είναι συγγραφέας βιβλίων τα οποία πραγματεύονται θέματα γερμανικής Λογοτεχνίας αλλά και τις ελληνογερμανικές διαπολιτισμικές σχέσεις. Σήμερα ζει στην Κέρκυρα.


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012