Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

  • Όλες οι κατηγορίες
  • Δημόσιες Ανακοινώσεις
  • Ανακοινώσεις του Ιδρύματος
  • Συλλυπητήριο Μήνυμα της Πρυτανείας για τον αδόκητο θάνατο του Κωνσταντίνου Αργύρη

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Πρυτανείας για τον αδόκητο θάνατο του Κωνσταντίνου Αργύρη

  • Συντάχθηκε 10-10-2022 16:27 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: 10-10-2022 16:28

    Ένα πέπλο θλίψης έρχεται να καλύψει για ακόμη μία φορά την Πολυτεχνική Κοινότητα μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι άλλο ένα μέλος της, από την οικογένεια των αποφοίτων αυτή τη φορά, έφυγε πρόωρα και αναπάντεχα από τη ζωή. Πρόκειται για τον απόφοιτο της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (ΜΗΧΟΠ), Κωνσταντίνο Αργύρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, από πτώση βράχου πάνω στο όχημα στο οποίο επέβαινε, μέσα στην κεντρική στοά των Μεταλλείων Βωξίτη στη Βάργιανη Φωκίδας, την ώρα της εργασίας του.

    Ο Κωνσταντίνος Αργύρης με καταγωγή από τη Λαμία εισήχθη στο Πολυτεχνείο Κρήτης το 2001. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του και έλαβε το Δίπλωμα του Μηχανικού Ορυκτών Πόρων το 2008, έχοντας εκπονήσει διπλωματική εργασία με τίτλο «Γεωφυσική Διασκόπηση στο Τμήμα Λυγαριά-Περιβόλι του Οδικού Άξονα Ε65» υπό την επίβλεψη του Καθ. Αντωνίου Βαφείδη. Αμέσως μετά, όπως φαίνεται και από το βιογραφικό του σημείωμα, ρίχτηκε στον επαγγελματικό στίβο, υπηρετώντας σε διάφορα πόστα ως μηχανικός μεταλλείων. Είναι γνωστό ότι διατηρούσε επαφές με το Πολυτεχνείο Κρήτης και μάλιστα υποδεχόταν τους φοιτητές της Σχολής ΜΗΧΟΠ στις εκπαιδευτικές τους επισκέψεις για να τους ξεναγήσει και να μοιραστεί μαζί τους την εμπειρία του.

    Ο 39χρονος μηχανικός είχε πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της υπόγειας εκμετάλλευσης βωξίτη. Μάλιστα, σε τηλεοπτικό αφιέρωμα εκπομπής, το οποίο προβλήθηκε την Άνοιξη του 2020, ξενάγησε τη δημοσιογράφο στα υπόγεια των μεταλλείων, τονίζοντας την επικινδυνότητα του επαγγέλματος, αναφέροντας (σχεδόν προφητικά) ότι «είμαστε πάντα με τον φόβο ή με τον έλεγχο πτώσης οροφής ή τμήματος από το πέτρωμα που είναι από πάνω μας».

    Πριν από περίπου έναν χρόνο, τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Κωνσταντίνος Αργύρης με μεγάλη χαρά και προθυμία συμμετείχε στην εξωτερική αξιολόγηση του Ιδρύματος για την πιστοποίηση του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας (ΕΣΔΠ) του Πολυτεχνείου Κρήτης, στην ομάδα των αποφοίτων. Δέκα απόφοιτοι από όλες τις Σχολές και από διάφορα προγράμματα σπουδών του Ιδρύματος, μεταξύ αυτών και ο Κωνσταντίνος Αργύρης, συναντήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης με την Επιτροπή Αξιολόγησης και εξήγησαν πώς οι σπουδές και τα εφόδια που έλαβαν από το Πολυτεχνείο Κρήτης βοήθησαν στην επαγγελματική τους εξέλιξη στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

    Ως Διοίκηση του Ιδρύματος εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια και στους οικείους του αποφοίτου μας Κωνσταντίνου Αργύρη.

    Αγαπητέ Κωνσταντίνε, έφυγες πρόωρα και αναπάντεχα από τον κόσμο τούτο, αφήνοντας πίσω τη σύζυγό σου και την μόλις ενός έτους κορούλα σου. Ο φόβος σου για την επικινδυνότητα έγινε δυστυχώς τραγική πραγματικότητα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ας είναι η αδόκητη απώλειά σου μια νέα αφορμή για να αναθεωρηθούν και να μελετηθούν καλύτερα τα μέτρα προστασίας για κάθε εργαζόμενο, για κάθε μηχανικό, για κάθε άνθρωπο.

    Ας είσαι αναπαυμένος εν ειρήνη!

     

    Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης
     



    Συνημμένα:

    • KonstantinosArgyris.jpg
      Μεταφορτώσεις: 441, Μέγεθος: 50 KB image/jpeg
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012