Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

  • Όλες οι κατηγορίες
  • Δημόσιες Ανακοινώσεις
  • Ανακοινώσεις του Ιδρύματος
  • Εξοικονόμηση ενέργειας στα Δημόσια Κτήρια και στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Εξοικονόμηση ενέργειας στα Δημόσια Κτήρια και στο Πολυτεχνείο Κρήτης

  • Συντάχθηκε 04-10-2010 10:22 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Χανιά, 4 Οκτωβρίου 2010


    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ

    Την Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010 πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στην Πρυτανεία υπό τον Πρύτανη Καθηγητή Ιωακείμ Γρυσπολάκη, στην οποία συμμετείχαν οι Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Καθηγητής ΜΗΠΕΡ, Κωνσταντίνος Καλαϊτζάκης, Καθηγητής ΗΜΜΥ, Αλέξανδρος Τριποδάκης Καθηγητής ΑΡΧΙΤ. ΜΗΧ, Δημήτριος Ρόβας Επίκουρος Καθηγητής ΜΔΠ, Θεοχάρης Τσούτσος, Αναπλ. Καθηγητής ΜΗΠΕΡ και Διονυσία Κολοκοτσά, εκλεγμένη Επίκ. Καθηγήτρια ΜΗΠΕΡ.

    Σκοπός των συσκέψεων ήταν η επεξεργασία της Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων «Πρότυπα Επιδεικτικά έργα αξιοποίησης ΑΠΕ ή και Εξοικονόμησης Ενέργειας σε δημόσια κτίρια», από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

    Σε αυτήν εντάσσονται επιδεικτικά έργα σε δημόσια κτίρια, όπου στεγάζονται υπηρεσίες Υπουργείων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, με σκοπό την ενεργειακή τους αναβάθμιση και την εξοικονόμηση ενέργειας. Σκοπός του ΥΠΕΚΑ είναι αυτή η πρακτική να υιοθετηθεί και στους υπόλοιπους οργανισμούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Ειδικότερα, χρηματοδοτούνται έργα που περιορίζουν τις ενεργειακές απαιτήσεις σε θέρμανση, ψύξη, φωτισμό, ζεστό νερό χρήσης των κτιρίων. Θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν: ηλιοθερμικά συστήματα παραγωγής θερμού νερού, συστήματα εκμετάλλευσης ΑΠΕ για παραγωγή θερμικής και ψυκτικής ενέργειας, προσθήκες θερμομόνωσης, νέα κουφώματα, συστήματα ηλιοπροστασίας και αερισμού, φύτευση ταρατσών, νέοι καυστήρες, αντικατάσταση παλιού κλιματιστικού με κεντρικό σύστημα υψηλής απόδοσης, εγκαταστάσεις συστημάτων μέτρησης της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, κ.ά.

    Αφού προηγήθηκε μία ανάλυση των συναφών με την προκήρυξη τρεχόντων προγραμμάτων στο Ίδρυμα, αλλά και των δυνατοτήτων μας, αποφασίσθηκε η συγκρότηση επιτροπής με συντονιστή τον κ. Διαμαντόπουλο και μέλη τους προαναφερθέντες, η οποία θα υποβάλει στην Πρυτανεία πρόταση με χρονοδιάγραμμα και προϋπολογισμό για την προετοιμασία της προμελέτης που θα υποβληθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Την εποπτεία της επιτροπής εκ μέρους της Πρυτανείας θα έχει ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Καθηγητής Νικόλαος Βαρότσης. Η πρόταση θα έχει ως στόχο την μετατροπή της Πολυτεχνειούπολης Χανίων σε «πράσινη Πολυτεχνειούπολη», αξιοποιώντας τις δυνατότητες που αναφέρονται στην προκήρυξη.





    Συνημμένα:

    • DT DHM KTIRIA.doc
      Μεταφορτώσεις: 2246, Μέγεθος: 95 KB application/msword
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012