Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

  • Όλες οι κατηγορίες
  • Δημόσιες Ανακοινώσεις
  • Ανακοινώσεις του Ιδρύματος
  • Συλλυπητήριο Μήνυμα του Πολυτεχνείου Κρήτης για την Εκδημία του Μίκη Θεοδωράκη

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Πολυτεχνείου Κρήτης για την Εκδημία του Μίκη Θεοδωράκη

  • Συντάχθηκε 02-09-2021 12:56 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Το Πολυτεχνείο Κρήτης αποχαιρετά μία εμβληματική «παγκόσμια» προσωπικότητα της χώρας μας, έναν λαμπρό Χανιώτη, τον διάσημο μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

    Το Πολυτεχνείο Κρήτης είχε την τιμή να απονείμει το Χρυσό Μετάλλιο, την ανώτατη τιμητική διάκριση του Ιδρύματος, στον Μίκη Θεοδωράκη, ως ένδειξη αναγνώρισης του παγκοσμίου εμβελείας έργου του και της εθνικά ενωτικής στάσης του, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Συγκλήτου του Ιδρύματος (425η συνεδρίαση, 18.05.2016).

    Η απονομή του Χρυσού Μεταλλίου στον Μίκη Θεοδωράκη από το Πολυτεχνείο Κρήτης, πραγματοποιήθηκε, από τον τότε Πρύτανη  Καθηγητή κ. Βασίλειο Διγαλάκη, σε πανηγυρική τελετή που έλαβε χώρα στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) στις 04.06.2016. Στην ίδια εκδήλωση, ο Δήμος Χανίων τίμησε τον μουσικοσυνθέτη με το Χρυσό Κλειδί της Πόλης, παρουσία μελών του «Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη» και πλήθους κόσμου. 

    Από εκείνες τις στιγμές, η εικόνα που μένει χαραγμένη στο μυαλό και στην καρδιά μας, είναι η μορφή του δικού μας Μίκη να διευθύνει τη μουσική ομάδα “passe-pARTout”, αλλά και πλήθος κόσμου που «πλημμύρισε» το ΚΑΜ για να τον τιμήσει,  τραγουδώντας μαζί του την αλησμόνητη  σύνθεσή του για το ποίημα του Σεφέρη "Άρνηση", αποχαιρετώντας τον.

    Καλό ταξίδι Μίκη, η μουσική σου και η μορφή σου θα μας συνοδεύουν πάντα!

    Εκ μέρους της Πολυτεχνικής κοινότητας

    Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης


    Συνημμένα:

    • TUC_GM_Rector_Theodorakis_2016.06.04.jpg
      Μεταφορτώσεις: 1155, Μέγεθος: 5 MB image/jpeg
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012