Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Γενικευμένο τεχνικό πρόβλημα στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πολυτεχνείου Κρήτης

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 4 Μαΐου 2021, υπήρξε γενικευμένο τεχνικό πρόβλημα σε υπολογιστικά συστήματα του Πολυτεχνείου Κρήτης. Επηρεάστηκε μεγάλο πλήθος ηλεκτρονικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα οι υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν σταδιακά και όλες οι υπηρεσίες αποκαταστάθηκαν και πλέον λειτουργούν κανονικά.


Ενημέρωση: Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Πληροφορούμε τους χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Ιδρύματος ότι αύριο, Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, από τις 6:00 έως τις 8:00 το πρωί θα παρουσιαστεί προγραμματισμένη διακοπή στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στον εξυπηρετητή και τα συστήματα backup.


Πληροφορίες για το νέο Authentication Service

Ο νέος authentication server είναι λειτουργικός, έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές και οι ρυθμίσεις, και έχει διατεθεί προς ευρεία χρήση. Τα usernames των χρηστών είναι αυτά που γνωρίζει ο καθένας, ωστόσο τα ισχύοντα passwords αυτή τη στιγμή είναι αυτά που είχαν επιλέξει οι χρήστες έως τον Νοέμβριο του 2019. Παρακαλούνται όλα τα μέλη της Πολυτεχνικής Κοινότητας να ενεργήσουν σύμφωνα με τις παρακάτω επιλογές:

 1. Αν δεν έχετε αλλάξει password από το Νοέμβριο του 2019 και μετά ή θυμάστε το password που είχατε το Νοέμβριο του 2019, είστε έτοιμοι και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες που απαιτούν ιδρυματικό authentication, πλην του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

 2. Αν είστε φοιτητές που εγγραφήκατε στο Ίδρυμα από τις αρχές του 2020 και μετά, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το προσωπικό του Μηχανογραφικού Κέντρου (ΜΚ), διότι εκκρεμεί η επανασύνδεση των λογαριασμών σας στο σύστημα, για να ταυτοποιηθείτε και να σας δοθεί ένα προσωρινό password. Στη συνέχεια, μέσω της σελίδας pwd.tuc.gr, θα επιλέξετε όποιο password προτιμάτε και θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες που απαιτούν ιδρυματικό authentication, πλην του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

 3. Αν δεν θυμάστε το password που είχατε το Νοέμβριο του 2019, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το προσωπικό του Μηχανογραφικού Κέντρου (ΜΚ) για να ταυτοποιηθείτε και να σας δοθεί ένα προσωρινό password. Στη συνέχεια, μέσω της σελίδας pwd.tuc.gr, θα επιλέξετε όποιο password προτιμάτε και θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες που απαιτούν ιδρυματικό authentication, πλην του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Για απορίες και προβλήματα μπορείτε να απευθύνεστε στο προσωπικό του Μηχανογραφικού Κέντρου (ΜΚ) καθημερινά από τις 8πμ στα τηλέφωνα 2821037400, 2821037571 και μέσω του Zoom Demo Room.

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας κ. Νομικού Λουκά – Ραφαήλ, Σχολή ΜΠΔ

 • 1
 • Συντάχθηκε 20-04-2021 14:37 Πληροφορίες σύνταξης

  Ενημερώθηκε: -

  Τόπος:
  Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης
  Έναρξη: 23/04/2021 14:15
  Λήξη: 23/04/2021 14:45

  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

  ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΏΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

   

  Ονοματεπώνυμο:   Νομικός Λουκάς – Ραφαήλ

  Αριθμός Μητρώου:              2012010099

   

  Θέμα

  Τίτλος στα Ελληνικά:      Μελέτη συμπεριφοράς και ενίσχυσης λίθινου τόξου υπό την εμφάνιση ρωγμών με την εκτεταμένη μέθοδο πεπερασμένων στοιχείων (ΧFEM)

   

  Επιτροπή:

  Επιβλέπων:                 Σταυρουλάκης Γεώργιος, Καθηγητής

  Πρώτο Μέλος:                Σταυρουλάκη Μαρία, Αναπλ. Καθηγήτρια Σχολής ΑΡΧΜΗΧ

  Δεύτερο Μέλος:          Μπακατσάκη Μαρία, Μέλος ΕΔΙΠ

   

  Η παρούσα διπλωματική εργασία αφορά την μελέτη μίας λίθινης τοξωτής γέφυρας η οποία ενισχύεται μετά από την εφαρμογή φορτίσεων και εμφάνισης ρωγμών. Αρχικά, η γέφυρα θα σχεδιαστεί με χρήση του προγράμματος SolidWorks. Στην συνέχεια, μέσω του εμπορικού προγράμματος πεπερασμένων στοιχείων Abaqus,  θα μελετηθεί το μοντέλο λίθινης γέφυρας υπό διαφορετικές συνθήκες. Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση θα θεωρηθούν μοντέλα γραμμικά στα οποία θα εφαρμοστούν φορτίσεις στην μορφή μετατοπίσεων στους δύο άξονες, με την χρήση της μεθόδου πεπερασμένων στοιχείων (FEM). Στην συνέχεια, θα σχεδιαστούν ρωγμές σε διάφορα σημεία της κατασκευής όπου θα μελετηθεί η συμπεριφορά τους και η επίδραση τους σε αυτή με την χρήση της εκτεταμένης μεθόδου πεπερασμένων στοιχείων (XFEM). Τέλος, η γέφυρα θα ενισχυθεί με μεταλλικές λάμες με σκοπό να προσομοιωθεί και να μελετηθεί η επίδρασή τους στην διάδοση των ρωγμών.

   

  ​​​​​​​Ημερομηνία Εξέτασης

  Ημέρα/Μήνας/Έτος:             23/4/2021

  Ώρα:                       14:15

   

  ​​​​​​​Χώρος Εξέτασης

  Join Zoom Meeting
  https://tuc-gr.zoom.us/j/93362784047?pwd=cmRPYmI3cWkvMXhpajBXVWpTYUNLQT09

  Meeting ID: 933 6278 4047
  Password: 656034 • 1
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012