Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

  • Όλες οι κατηγορίες
  • Δημόσιες Ανακοινώσεις
  • Διαλέξεις / Ημερίδες / Εκδηλώσεις
  • "Αρχιτεκτονική με πηλό στη Σερβία", Διαδικτυακή διάλεξη

"Αρχιτεκτονική με πηλό στη Σερβία", Διαδικτυακή διάλεξη

  • Συντάχθηκε 17-09-2020 14:40 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    "Αρχιτεκτονική με πηλό στη Σερβία"

    Διαδικτυακή διάλεξη με την Αρχιτέκτονα, Dragana Kojičić

    26 Σεπτεμβρίου 2020 στις 10.00πμ

    διαδικτυακή πλατφόρμα “zoom”

    Σύνδεσμος διάλεξης: https://tuc-gr.zoom.us/j/92403887646?pwd=SnJzdWRmbHVaUTVSVEVudzduMjMwUT09

     

    Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική στη Σερβία αποτελεί ένα ξεχωριστό παράδειγμα βαλκανικής αρχιτεκτονικής πλούσιας σε μορφολογικά στοιχεία και κατασκευαστικές τεχνικές με φυσικά υλικά. Η ΑΜΚΕ πηλΟίκο, στα πλαίσια της διαβαλκανικής συνεργασίας της με επιστήμονες του κατασκευαστικού τομέα για την ανάδειξη των φυσικών υλικών στη δόμηση, καλεί την αρχιτέκτονα Dragana Kojičić για μία online διάλεξη με θέμα την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με πηλό στη Σερβία.

    Η διάλεξη θα λάβει χώρα σε συνεργασία με το Tμήμα Aρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης (TUC).

     

    Η Dragana Kojičić αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας της Σχολής Τεχνικών Επιστημών στο Novi Sad της Σερβίας το 2005, και μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής της άσκησης στη Συρία και την Κολομβία, εργάστηκε στη Ρουάντα σε διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία 2005-2008. Ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή της στη αρχιτεκτονική με πηλό, DSA Terre 2008-2010, στο CRAterre στη Γαλλία.

    Από το 2010, εργάζεται για την προώθηση και παρουσίαση της αρχιτεκτονικής με πηλό, τόσο μέσω της θεωρίας όσο και της πρακτικής, σε συνεργασία με διάφορα Ινστιτούτα Προστασίας της Κληρονομιάς, μη κυβερνητικούς φορείς και άτομα στη Σερβία και την ευρύτερη περιοχή.

    Είναι ιδρύτρια του συλλόγου Καλών Τεχνών και Χειροτεχνίας στο χωριό Mošorin, όπου, μαζί με άλλους συναδέλφους και συμμετέχοντες, διοργανώνει το -mORA- θερινό σχολείο αρχιτεκτονικής με πηλό και πολλά εργαστήρια και εκπαιδεύσεις για αποκατάσταση και οικοδόμηση με ωμή γη. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το ρόλο των γυναικών στις κατασκευές.

    Συμμετείχε στη διοργάνωση του πρώτου συνεδρίου "Balkan Earth" και του τρίτου "Regio Earth" φεστιβάλ για οικοδόμηση με ωμή γη στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη το 2019, και αποτελεί ιδρύτρια του τοπικού φεστιβάλ LALA για την εφαρμογή του πηλού σε τομείς πέρα ​​από την αρχιτεκτονική.

    Από το 2018, είναι διδακτορική φοιτήτρια στο Scene Design της Σχολής Τεχνικών Επιστημών, εξερευνώντας νέους τομείς χρήσης του πηλού.  


    Συνημμένα:

    • gr.jpg
      Μεταφορτώσεις: 1386, Μέγεθος: 2 MB image/jpeg
    • en.jpg
      Μεταφορτώσεις: 1405, Μέγεθος: 2 MB image/jpeg
    • gr dragana.jpg
      Μεταφορτώσεις: 1403, Μέγεθος: 346 KB image/jpeg
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012