Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

  • Όλες οι κατηγορίες
  • Δημόσιες Ανακοινώσεις
  • Ανακοινώσεις του Ιδρύματος
  • Ανακοίνωση σχετικά με τη Διαδικασία Διεξαγωγής της Επαναληπτικής Εκλογής για τις Πρυτανικές Εκλογές

Ανακοίνωση σχετικά με τη Διαδικασία Διεξαγωγής της Επαναληπτικής Εκλογής για τις Πρυτανικές Εκλογές

  • Συντάχθηκε 08-10-2010 14:39 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


    Στην ανακοίνωση του ψηφοδελτίου των κκ. Ι. Φίλη, Θ. Μαρκόπουλου και Ι. Σαριδάκη, που αναρτήθηκε χθες στις Γενικές Ανακοινώσεις της ιστοσελίδας του Ιδρύματος με ημερομηνία 7/10/2010, ζητείται από το Πρυτανικό Συμβούλιο να εφαρμοστεί η διάταξη του Άρθρου 65, παρ. 6 του Πρότυπου Εσωτερικού Κανονισμού Π.Δ. 160/2008, δηλαδή η χρήση των εκλογικών καταλόγων του Απριλίου 2008, και όχι η διάταξη του Άρθρου 63 παρ. 5 του ιδίου Κανονισμού, που προβλέπει την τρέχουσα νόμιμη συγκρότηση των εκλογικών καταλόγων των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, όπως αποφάσισε το Πρυτανικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 6ης /10/2010 .
    Οι νομικοί, στους οποίους απευθυνθήκαμε και μεταφέραμε το ανωτέρω αίτημα, συμπεριλαμβανομένου και του Νομικού Συμβούλου του Ιδρύματος, φαίνεται να μην συμμερίζονται την άποψη αυτή, βασιζόμενοι στις προβλέψεις των γενικών διατάξεων του Διοικητικού Δικαίου, στην πάγια νομολογία του ΣτΕ και στις προβλέψεις του, νομικά ισχυρότερου του Π.Δ του Πρότυπου Κανονισμού, ν.3549/2007.
    Το αίτημα του ψηφοδελτίου των κκ. Ι. Φίλη, Θ. Μαρκόπουλου και Ι. Σαριδάκη θέτει μείζον ουσιαστικό και ηθικό πρόβλημα καθότι, τυχόν χρησιμοποίηση των εκλογικών καταλόγων του Απριλίου 2008, θα οδηγούσε σε ριζική παραμόρφωση της σύνθεσης του φοιτητικού εκλεκτορικού σώματος, όπως αυτή υφίσταται σήμερα. Συγκεκριμένα, θα απέκλειε από τη δημοκρατική διαδικασία τους σημερινούς τριτοετείς, δευτεροετείς και πρωτοετείς εγγεγραμμένους φοιτητές, όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των σημερινών ενεργών μεταπτυχιακών φοιτητών, ενώ θα παρείχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκλογές μεγάλος αριθμός πρώην φοιτητών, ως μη όφειλαν, αφού έχουν ήδη αποφοιτήσει από το 2008 μέχρι σήμερα.
    Για να εξασφαλιστεί η νομιμότητα της διαδικασίας και για να μην στερηθεί κανένας εγγεγραμμένος φοιτητής το δικαίωμα του εκλέγειν αλλά και για να μην υπάρξει η παραμικρή αμφισβήτηση, απευθυνθήκαμε χθες 7-10-2010 κατεπειγόντως στο Υπουργείο Παιδείας με το επισυναπτόμενο έγγραφο, ζητώντας την νομική του άποψη επί του θέματος την οποία και αναμένουμε εντός των αμέσως προσεχών ημερών. Η επίλυση των όποιων διχογνωμιών προκύπτουν από την Εποπτεύουσα Αρχή, θεωρούμε πως αποτελεί τον μόνο ασφαλή τρόπο για την αποφυγή κλίματος όξυνσης, δεδομένης της ιδιαίτερης σημασίας που αποδίδεται στο τυπικό των διαδικασιών.
    Θα πρέπει επίσης, πιστεύουμε, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες να γίνει κατανοητό από όλους πως ουδείς ωφελείται από μια άσκοπη διαιώνιση της αστάθειας και της αβεβαιότητας, στην οποία έχει περιέλθει το Ίδρυμα σαν συνέπεια της απόφασης 2746/2010 του ΣτΕ, πολύ δε περισσότερο το ίδιο το Πολυτεχνείο Κρήτης.


    8/10/2010

    Συνημμένα:

    • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.docx
      Μεταφορτώσεις: 2241, Μέγεθος: 14 KB application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document
    • Ερώτημα προς Υπουργειο για πρυτανικές εκλογές.7.10.10.doc
      Μεταφορτώσεις: 2319, Μέγεθος: 84 KB application/msword
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012