Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

  • Όλες οι κατηγορίες
  • Δημόσιες Ανακοινώσεις
  • Δημόσιες Παρουσιάσεις Φοιτητών
  • Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας κ. Καραφυλλίδης Ιωάννης - Σχολή ΜΠΔ

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας κ. Καραφυλλίδης Ιωάννης - Σχολή ΜΠΔ

  • Συντάχθηκε 03-07-2018 13:12 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

    ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

     

    Τίτλος Μεταπτυχιακής Διατριβής : Μεθευρετικός Αλγόριθμος για τη Βελτιστοποίηση Χρονικής Ακολουθίας Εργασιών

    Τριμελής Επιτροπή : 

    Μαρινάκης Ιωάννης

    Ματσατσίνης Νικόλαος

    Τσαφαράκης Στέλιος

     

    Περίληψη : Στην παρούσα εργασία πραγματοποιήθηκε η μοντελοποίηση και η επίλυση του προβλήματος χρονοπρογραμματισμού εργασιών συνεχούς ροής αντιμετάθεσης(permutation flowshop scheduling problem) με την βοήθεια  μιας καινοτόμου παραλλαγής του αλγορίθμου  της πυγολαμπίδας (Hybrid firefly algorithm).

    Αρχικά σχεδιάστηκε το πρόβλημα χρονοπρογραμματισμού εργασιών συνεχούς ροής αντιμετάθεσης και επιλύθηκε σε περιβάλλον matlab ώστε να βρεθεί μια αρχική λύση και ο  τελικός χρόνος που απαιτείται ώστε να ολοκληρωθεί μια σειρά εργασιών.

    Στη συνέχεια εφαρμόστηκαν αλγόριθμοι τοπικής αναζήτησης (1-0 relocate, 1-1 exchange, 2-opt) μεμονωμένα ο καθένας αλλά και σαν συνδυασμός αυτών σε δύο εκδοχές του αλγορίθμου μεταβλητής αναζήτησης γειτονιάς (variable neighborhood search) ή VNS, ώστε να βρεθεί μια νέα λύση του προβλήματος εκτός από την υπάρχουσα αρχική.

    Το βασικό μέρος της παρούσας εργασίας αποτελεί η μοντελοποίηση και η επίλυση του  μεθευρετικού αλγορίθμου της πυγολαμπίδας. Πραγματοποιήθηκε μια  νέα παραλλαγή του αλγορίθμου η οποία διαφοροποιεί την βασική εξίσωση του αλγορίθμου καθώς διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη αλλαγή βελτιώνει πολύ τα τελικά αποτελέσματα.

    Ο κατάλληλος συνδυασμός όλων των παραπάνω αλγορίθμων-μεθόδων  εφαρμόστηκε σε διαθέσιμα παραδείγματα και συνετέλεσε στην εξαγωγή σχετικών αποτελεσμάτων που συγκρίνονται με τα διαθέσιμα της βιβλιογραφίας.

    Αίθουσα : Εργαστηριακός Χώρος ΕΡΓΑΣΥΑ

    Ώρα : 11:00

    Ημερομηνία: Τετάρτη 4/7/2018


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012