Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

  • Όλες οι κατηγορίες
  • Ενδοπολυτεχνικές Ανακοινώσεις και Συζητήσεις
  • Ακαδημαϊκές Ανακοινώσεις
  • Η Cornelia Böhm, λέκτορας της DAAD στη Θεσσαλονίκη, καλεσμένη στο Γλωσσικό Κέντρο

Η Cornelia Böhm, λέκτορας της DAAD στη Θεσσαλονίκη, καλεσμένη στο Γλωσσικό Κέντρο

  • Συντάχθηκε 02-12-2022 12:16 από Anna Vrouvaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: avrouvaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΕΠ. Άλλες ιδιότητες: ΕΔΙΠ

    Η Cornelia Böhm, καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Βόννης και λέκτορας της DAAD στη Θεσσαλονίκη, θα είναι καλεσμένη στα τμήματα Γερμανικής Γλώσσας του Γλωσσικού Κέντρου την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 15.15 και την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στις 12.15 (στην αίθουσα Ε1.001 στο ισόγειο του Γλωσσικού Κέντρου).

    Σύντομο Βιογραφικό 

    Η Cornelia Böhm σπούδασε Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία καθώς και Ιστορία στο Eberhard-Karls-Universität Tübingen και στο Ludwig-Maximilians-Universität München. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Ludwig-Maximilians-Universität München. Υπήρξε επί σειρά ετών λέκτορας της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) στα Πανεπιστήμια της Λισαβόνας και του Πόρτο, δίδαξε στο Goethe Institut του Σαντιάγο, της Μαδρίτης, του Κολόμβο και της Βόννης και στα Γλωσσικά Κέντρα του Pontificia Universidad Católica στο Σαντιάγο της Χιλής, στο Centro Interculturale Tandem στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας. Είναι συγγραφέας διδακτικών βιβλίων (για την εκμάθηση της Γερμανικής Γλώσσας) και έχει συνεργαστεί με τους εκδοτικούς οίκους Max Hueber, Langenscheidt, Carl Hanser Verlag. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) έχει διατελέσει εκπαιδεύτρια καθηγητών γερμανικής γλώσσας με πολυετή εμπειρία στον τομέα αυτό. Από το 2011 διδάσκει στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn και από το 2021 είναι λέκτορας της DAAD στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας.


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012