Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

  • Όλες οι κατηγορίες
  • Δημόσιες Ανακοινώσεις
  • Διαλέξεις / Ημερίδες / Εκδηλώσεις
  • Ομιλία Δρ. Γεωργίου Καμπίτση | 26.02.2020, 13:30 | Αμφιθέατρο Επιστημών

Ομιλία Δρ. Γεωργίου Καμπίτση | 26.02.2020, 13:30 | Αμφιθέατρο Επιστημών

  • Συντάχθηκε 21-02-2020 13:21 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: 03-03-2020 20:13

    Τίτλος:

    "Η εξέλιξη των ηλεκτρονικών ισχύος μέσω της προόδου των ημιαγωγικών υλικών υψηλού ενεργειακού διακένου"

    Presentation Abstract:
    Η ανάγκη εξοικονόμησης των φυσικών πόρων και μείωσης των εκπομπών CO2 έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια στην σταδιακή αντικατάσταση των συμβατικών σταθμών παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες, τον εξηλεκτρισμό των μέσων μεταφοράς και τη βελτιστοποίηση των απαιτητικών φορτίων, όπως τα κέντρα δεδομένων. Βασικός παράγοντας για την υποστήριξη αυτών των εφαρμογών είναι η μεγιστοποίηση της απόδοσης των μετατροπέων ισχύος και η συρρίκνωση του όγκου τους, κριτήρια που μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο με την αντικατάσταση των συμβατικών ημιαγωγών πυριτίου με νέους διακόπτες υψηλού ενεργειακού διακένου, όπως GaN και SiC.

    Η συγκεκριμένη ομιλία επικεντρώνεται στη βέλτιστη αξιοποίηση αυτής της τεχνολογίας ημιαγωγών, που απαιτεί ριζική ανασχεδίαση τόσο της τοπολογίας των μετατροπέων όσο και του συστήματος ψύξης. Θα αναδειχθούν οι τεχνικοί περιορισμοί που προέρχονται από τα παθητικά στοιχεία (κυρίως πηνία/ μετασχηματιστές και ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές) και πως αυτοί μπορούν να ξεπεραστούν για να οδηγηθούμε στον πρώτο μετατροπέα ισχύος μονολιθικά ολοκληρωμένο σε ένα chip. Τέλος, θα παρουσιαστεί ένας καινοτόμος μηχανισμός αποδοτικής απαγωγής της θερμότητας που βασίζεται στην υδρόψυξη μέσω ενσωματωμένων μικρο-καναλιών στο υπόστρωμα του ημιαγωγού.


    Short bio:
    Ο Δρ. Γεώργιος Καμπίτσης είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με εξειδίκευση στους μετατροπείς ισχύος υψηλής απόδοσης και πυκνότητας ισχύος, που βασίζονται σε ημιαγωγούς μεγάλου ενεργειακού διακένου, όπως Gallium-Nitride και Silicon Carbide, και βρίσκουν εφαρμογή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συστήματα ασύρματης μεταφοράς ενέργειας και κέντρα δεδομένων. Ο κ. Καμπίτσης είναι υπότροφος του προγράμματος ΙΚΥ-ΕΣΠΑ (2014-2020) και ακαδημαϊκός συνεργάτης του Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL), Power and Wideband-gap Electronics Research (PowerLab), όπου εργάστηκε ως κύριος ερευνητής από το 2017 μέχρι το 2019, σε 3 κρατικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Έλαβε το προπτυχιακό και διδακτορικό του δίπλωμα στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ το 2011 και 2016, αντίστοιχα. Τα αποτελέσματα της έρευνάς του έχουν δημοσιευθεί σε 28 επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια, ενώ πρόσφατα έγινε δεκτή η πρόταση που υπέβαλε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Marie-Curie Individual Fellowship, με τίτλο “μικρο-μετατροπείς για συστήματα διεσπαρμένης παραγωγής ενέργειας” και υλοποίηση της πράξης στο Imperial College of London.

     

    Τόπος: Λ - Κτίριο Επιστημών/ΗΜΜΥ, 141Π-98,141Θ-97, Αμφιθέατρο Κτιρίου Επιστημών
    Έναρξη: 26/02/2020 13:30
    Λήξη: 26/02/2020 15:30

     


  • Συντάχθηκε 03-03-2020 20:13 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Το βίντεο της ομιλίας είναι διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο: 

    https://www.youtube.com/watch?v=ECkMkJFw5tY 


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012