Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

  • Όλες οι κατηγορίες
  • Ενδοπολυτεχνικές Ανακοινώσεις και Συζητήσεις
  • Ακαδημαϊκές Ανακοινώσεις
  • Λειτουργία της φοιτητικής εστίας για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

Λειτουργία της φοιτητικής εστίας για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

  • Συντάχθηκε 25-09-2021 12:04 από Dimitra Athenaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: athenaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: 25-09-2021 12:12

    Κύρια: υπάλληλος. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΠΔ, απόφοιτος προπτυχιακός ΜΠΔ

    Λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων και την επιστροφή στην φοιτητική εστία καλό είναι να θυμηθούμε πράγματα που ίσως έχουμε ξεχάσει προκειμένου να είναι ασφαλής και αρμονική η συγκατοίκηση, προσθέτοντας επίσης στην καθημερινότητά μας απαραίτητες ενέργειες ώστε να εναρμονιστούμε με τις οδηγίες που δίνονται στην πρόσφατη ΚΥΑ για τη λειτουργία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

    Για όσο διάστημα είναι σε ισχύ έκτακτα μέτρα αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού συνεχίζεται η απαγόρευση των επισκέψεων, καθώς και η φιλοξενία σύντομης διάρκειας όπως αυτή αναφερόταν στην παρ. 19 του άρθρου 7 του Κανονισμού Στέγασης: «Η διανυκτέρευση άλλων προσώπων δεν επιτρέπεται, παρά μόνο σε συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα, μετά από άδεια της Διεύθυνσης Ακαδημαϊκών Θεμάτων και σύμφωνη γνώμη του συγκατοίκου, εάν υπάρχει.»

    Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους της φοιτητικής εστίας. Σε περίπτωση που υπάρχει φοιτητής που διαμένει στην εστία και η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους θα πρέπει να προσκομίσει στους επόπτες το κατάλληλο έγγραφο που το τεκμηριώνει.

    Να υπενθυμίσουμε ότι αν φοιτητής εμφανίσει συμπτώματα ενημερώνει άμεσα την κα Αθενάκη ως υπεύθυνη διαχείρισης COVID-19  της φοιτητικής εστίας προκειμένου να ληφθούν τα αντίστοιχα μέτρα και να του δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες.

    Η ανάγκη εφαρμογής περιβαλλοντικών μέτρων υγιεινής και καθαριότητας είναι πάντα επίκαιρη και επιτακτική. Στο πλαίσιο αυτό ας μην ξεχνάμε και την υποχρέωση που αναφέρεται στον Κανονισμό Στέγασης παρ. 6 του άρθρου 7: « Οι φιλοξενούμενοι φοιτητές μεριμνούν για την ευπρεπή εμφάνιση των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων όπου διαμένουν και οφείλουν να προστατεύουν την περιουσία και τον εξοπλισμό της Φ.Ε. Η ευθύνη για την απομάκρυνση των περιττών αντικειμένων, σκουπιδιών, κ.λπ. είναι προσωπική για κάθε φοιτητή. Επίσης, ο φοιτητής οφείλει να φροντίζει να μην αφήνει τρόφιμα, άπλυτα σκεύη κ.λπ. στο νεροχύτη, στο τραπέζι και στα υπόλοιπα έπιπλα, διευκολύνοντας έτσι και το προσωπικό καθαριότητας στον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων

    Για μία ακόμη φορά αναγκαζόμαστε να κάνουμε αναφορά για το θέμα παρουσίας κατοικίδιων. Κατανοητή η μέριμνα των αδέσποτων που εγκαταλείπονται στην Πολυτεχνειούπολη και αξίζει συγχαρητήρια η προσπάθεια που έχουν επιδείξει κατά καιρούς οι φοιτητές μας ώστε να υιοθετηθούν σε συνεργασία με τη φιλοζωική εταιρεία, σύμφωνα όμως με την παρ. 14, του άρθρου 17 του Κανονισμού Στέγασης, απαγορεύεται ρητά η διατήρηση κατοικίδιου εντός των εσωτερικών χώρων και δωματίων της φοιτητικής εστίας.

    Ποτέ να μη ξεχνάτε ότι οι εξωτερικές πόρτες πρέπει να είναι πάντα κλειδωμένες και όταν δεν βρίσκεστε στους κοινόχρηστους χώρους οι μπαλκονόπορτες να παραμένουν κλειστές, ιδιαίτερα στα ισόγεια των κτηρίων.

    Καλή ακαδημαϊκή χρονιά και με τη συνεργασία όλων μας μπορεί να είναι ενεργή, ασφαλή και ευτυχισμένη η διαμονή στην φοιτητική εστία.

    Από τη Διεύθυνση Ακαδημαϊκών Θεμάτων.


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012