Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

  • Όλες οι κατηγορίες
  • Δημόσιες Ανακοινώσεις
  • Διαλέξεις / Ημερίδες / Εκδηλώσεις
  • Διοργάνωση την Παρασκευή 4/9/2020 και ώρα 11:15 συνάντηση επιμόρφωσης/ανταλλαγής εμπειριών για τη διεξαγωγή διαδικτυακών εξετάσεων

Διοργάνωση την Παρασκευή 4/9/2020 και ώρα 11:15 συνάντηση επιμόρφωσης/ανταλλαγής εμπειριών για τη διεξαγωγή διαδικτυακών εξετάσεων

  • Συντάχθηκε 04-09-2020 00:00 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Την Παρασκευή 4/9/2020 και ώρα 11:15 διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου ΕΔΙΠ και των Helpdesk της Σχολής ΜΠΔ και του Πολυτεχνείου Κρήτης μια διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση που απευθύνεται σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Στόχος θα αποτελέσει η παρουσίαση των ηλεκτρονικών πλατφόρμων (e-class, moodle, zoom, Skype for Business, Microsoft Teams) ως εργαλεία για τη διεξαγωγή των εξ' αποστάσεως εξετάσεων επιλύοντας απορίες των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και παρουσιάζοντας βέλτιστες πρακτικές χρήσης τους.

    Link Skype for Business:  https://meet.lync.com/office365.tuc.gr/mariab/CHS6B2P4

    Λόγω των εξελίξεων, όπου όλη η εξεταστική θα πρέπει να διεξαχθεί εξ΄ολοκλήρου ηλεκτρονικά και δεδομένου της υψηλής πιθανότητας κατά το επόμενο εξάμηνο να διεξαχθούν και οι διαλέξεις των μαθημάτων ηλεκτρονικά, θεωρήσαμε χρήσιμο να ανοιχτεί ένας διάλογος μεταξύ των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, ώστε να ανταλλάξουμε μεταξύ μας εμπειρίες, και να συνεισφέρουμε ταχύτερα στην καλύτερη κατάρτισή μας.

    Θα παρακαλούσαμε, λοιπόν όσα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας έχουν να επιδείξουν μια βέλτιστη πρακτική κατά τη χρήση διαφόρων εργαλείων για την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση αλλά και απορίες,  να στείλουν  στη συντονίστρια της ενημερωτικής συνάντησης Μαρία Μπακατσάκη e-mail  στο  mariab@isc.tuc.gr, ώστε να οργανώσει καλύτερα την εκδήλωση.

    Αναμενόμενο αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης είναι να προκύψει ένας οδηγός για τη χρήση κάθε πλατφόρμας ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε μαθήματος ή περίστασης.

    Ακολουθεί μια πρώτη μορφή του προγράμματος με τις κυριότερες θεματικές ενότητες και τους βασικούς ομιλητές, οι οποίες διατίθενται να επιλύσουν τυχόν απορίες σας:

     - Αδαμαντία Σαραβελάκη, helpdesk Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία θα επικεντρωθεί στη διεξαγωγή εξετάσεων μέσω break-out rooms του zoom και θα επιλύσει απορίες που σχετίζονται με το zoom.

    -    Θεανώ Λυραντωνάκη,  helpdesk Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία θα επικεντρωθεί στις παρουσιάσεις και recording μέσω skype for business και θα επιλύσει τυχόν απορίες που σχετίζονται με το skype for business.

    -  Τα μέλη μέλη του helpdesk της σχολή ΜΠΔ Ανδρέας Σαμαράς (Υπεύθυνος του e-class του Πολυτεχνείου Κρήτης) και Σάββας Πιπερίδης, μαζί με την Ευαγγελία Κρασαδάκη θα κάνουν παρουσίαση με παραδείγματα των δυνατοτήτων του e-class για την εξεταστική διαδικασία και θα προβούν σε επίλυση αποριών (εστίαση στις Εργασίες, Ασκήσεις, Τράπεζα Θεμάτων).

    -  Μαρία Μπακατσάκη, helpdesk σχολής ΜΠΔ, πιστοποιημένη διεθνώς ως Moodle Course Creator, η οποία θα κάνει συνοπτική παρουσίαση του moodle και παραδείγματα εξετάσεων.

    - Στέφανος Καρασαββίδης, ο οποίος θα κάνει συνοπτική παρουσίαση των δυνατοτήτων και περιορισμών του Microsoft Teams

    -  μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που θα ήθελαν να παρουσιάσουν βέλτιστες πρακτικές και εφαρμογές κάθε πλατφόρμας.

    Η εκδήλωση θα βιντεοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί ως ενημερωτικό υλικό στην ιστοσελίδα του Πολυτεχνείου Κρήτης (Υπηρεσίες Τηλεδιάσκεψης).


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012