Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Galaxy: μια ανοιχτή υποδομή για την ανάλυση βιολογικών δεδομένων - Πρόσκληση σε webinar

  • Συντάχθηκε 01-12-2020 15:58 από Maria Ntaountaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: mntaountaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος.

    Το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”, στο πλαίσιο του νέου κύκλου ενημερωτικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την έρευνα γύρω από τη νόσο του κορωνοϊού που οργανώνει ως μέρος των δραστηριοτήτων του Εθνικού Κόμβου Ανοικτής Πρόσβασης OpenAIRE και του ELIXIR-Greece, σας προσκαλεί σε εκπαιδευτικό σεμινάριο για την υποδομή ανάλυσης βιολογικών δεδομένων - Galaxy.

    “Galaxy: μια ανοιχτή υποδομή για την ανάλυση βιολογικών δεδομένων”

    Πότε: Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

    Ώρα: 12.30 - 14.30μ.μ

    Γλώσσα παρουσιάσεων: Ελληνικά

    Κοινό: Ερευνητές, Επαγγελματίες Υγείας, Ακαδημαϊκό προσωπικό, Βιβλιοθηκονόμοι, Φοιτητές

    Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών “Αλέξανδρος Φλέμιγκ” και το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του  Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι διττός: αφενός, ενδιαφέρεται να ενημερώσει για βέλτιστες πρακτικές και εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί στο επιστημονικό πεδίο της Βιοϊατρικής και της Ανοικτής Επιστήμης, αφετέρου εστιάζει στην εφαρμογή καλών πρακτικών ανάλυσης δεδομένων μέσω της υπηρεσίας Galaxy προωθώντας την εξοικείωση των ερευνητών στην χρήση της. Κατά τη διάρκεια, το επιστημονικό και ερευνητικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να κατανοήσει τις βασικές λειτουργίες της υπηρεσίας, καθώς και το πως μπορεί να την χρησιμοποιήσει στις ερευνητικές του προσπάθειες, με έμφαση σε εκείνες που αφορούν τον κορωνοϊό. Ακόμη, στην ενότητα της συζήτησης, ενθαρρύνεται η αλληλεπίδραση με τους ομιλητές εκφράζοντας απορίες και επικοινωνώντας κατά περίπτωση σενάρια που θα ενδυναμώσουν την συμμόρφωση με παγκόσμιες πρακτικές και την αξιοποίηση της υπηρεσίας από τον ελληνικό ερευνητικό ιστό.

    Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το διαδικτυακό σεμινάριο “Galaxy: μια ανοιχτή υποδομή για την ανάλυση βιολογικών δεδομένων”, συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής (εδώ).

    Ο σύνδεσμος για την πλατφόρμα παρακολούθησης θα αποσταλεί μια μέρα πριν την πραγματοποίηση του σεμιναρίου σε όσες/ους έχουν δηλώσει συμμετοχή.

    Mε τη λήξη του σεμιναρίου θα διαμοιραστούν σε όλους τα αρχεία των παρουσιάσεων και η βιντεοσκόπηση.

    Για ερωτήσεις και περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

    Από τη Βιβλιοθήκη,

    Μαρία Νταουντάκη


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012