Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

Ανακοίνωση Πρυτανείας για την αναβολή εκλεκτορικού στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

  • Συντάχθηκε 19-04-2013 10:25 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Οι προγραμματισμένες για Πέμπτη 18/4 και Παρασκευή 19/4 συνεδριάσεις εκλεκτορικού σώματος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών αφορούσαν θέση ΔΕΠ με αντικείμενο "Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό" η οποία προκηρύχτηκε για πρώτη φορά στις 13/4/2009.

    Η διαδικασία πλήρωσης της θέσης είχε ολοκληρωθεί για πρώτη φορά στις 7/7/2010 και η θέση είχε αποβεί άγονη (δεν είχε εκλεγεί κανένας υποψήφιος). Κατά τον έλεγχο νομιμότητας, επί Πρυτανείας Καθ. Ι. Γρυσπολάκη, η εκλογή ακυρώθηκε και αναπέμφθηκε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων για επανακαθορισμό της εισηγητικής στις 16/9/2010. Στις συνεδριάσεις του εκλεκτορικού για τον ορισμό της εισηγητικής επιτροπής, οι οποίες έγιναν το φθινόπωρο του 2012, προέδρευε ο πρώην Πρύτανης Καθ. Ι. Φίλης αντί του προεδρεύοντος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων. Για όλες αυτές τις διαδικασίες υπήρξαν ενστάσεις από μέλη ΔΕΠ του Τμήματος, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν είχαν απαντηθεί.

    Τη Δευτέρα 15/4/2013 ζήτησα με επιστολή μου από τον Πρόεδρο του Τμήματος Αν. Καθ. Α. Βαρουδάκη να αναβάλλει το εκλεκτορικό μέχρις ότου απαντηθούν οι ενστάσεις. Μετά την άρνησή του να το κάνει, αποφάσισα στις 17/4 την αναβολή των συνεδριάσεων του εκλεκτορικού για μία εβδομάδα (Πέμπτη 25/4 και Παρασκευή 26/4), οπότε και θα έχουν εκδικαστεί και απαντηθεί οι ενστάσεις. Ο Πρύτανης έχει γενική αρμοδιότητα τήρησης των νόμων και εύρυθμης λειτουργίας του Ιδρύματος. Η δυνατότητα ελέγχου του πρακτικού εκλογής δεν τον στερεί από την αρμοδιότητα να παρέμβει νωρίτερα για να μεριμνήσει για την τήρηση των νόμων σε κάθε περίπτωση που μπορεί να έχουν παραβιασθεί. Στην προκειμένη περίπτωση, το βασικό κριτήριο για την προληπτική δράση ήταν η διασφάλιση της θέσης ΔΕΠ, και δεδομένου ότι αυτή δεν έχει πληρωθεί για διάστημα τεσσάρων ετών, δεν υπήρχε η δυνατότητα περαιτέρω καθυστέρησης με νέους κύκλους ενστάσεων και αναπομπών.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012