Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Συνάντηση Πρυτανείας και Κοσμητόρων για το θέμα της στέγασης

  • Συντάχθηκε 09-12-2013 18:30 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Σήμερα στις 14:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Πρυτανείας με τους Κοσμήτορες των Σχολών.

    Για υλοποίηση της απόφασης της 369ης συνεδρίασης της Συγκλήτου, θα δοθεί επίδομα στέγασης για τους μήνες Νοέμβριο - Δεκέμβριο - Ιανουάριο στους πρώτους 82 φοιτητές της λίστας στέγασης οι οποίοι δεν διαμένουν στην εστία αυτή τη στιγμή. Οι δικαιούχοι θα κληθούν από την οικονομική υπηρεσία του Ιδρύματος για να προσκομίσουν τις συμβάσεις μίσθωσης και να λάβουν το επίδομα. Η χρονικά μη έγκαιρη αντίδραση από πλευράς των δικαιούχων (πέραν των εργάσιμων ημερών του Δεκεμβρίου) οδηγεί στην οριστική απώλεια του επιδόματος.

    Φοιτητές οι οποίοι σήμερα διαμένουν στην εστία και δεν είναι πλέον δικαιούχοι στέγασης στην εστία, θα πρέπει να αποχωρήσουν από αυτή μετά τη λήξη της εξεταστικής περιόδου, στις 31 Ιανουαρίου. Όσοι από αυτούς δικαιούνται επιδόματος ενοικίου θα το λάβουν για τους μήνες Φεβρουάριο - Ιούνιο 2014.

    Από 1 Φεβρουαρίου έως το τέλος του εαρινού εξαμήνου, θα μείνουν στην εστία και θα λάβουν επίδομα ενοικίου οι 160 δικαιούχοι σύμφωνα με τη λίστα που εγκρίθηκε στην υπ'αριθμ. 369 συνεδρίαση της Συγκλήτου.

    Η διοίκηση του Ιδρύματος αναγνωρίζοντας το υπαρκτό πρόβλημα στέγασης, και όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί, συνεχίζει τις ουσιαστικές προσπάθειες της για εξεύρεση προσωρινής λύσης του προβλήματος στέγασης, με τη μορφή επιδόματος ή άλλης ενίσχυσης, για τους υπόλοιπους 100 φοιτητές. Παράλληλα, εργάζεται για την παραχώρηση του πρώην θεραπευτηρίου ψυχικών παθήσεων ως μόνιμη λύση.

    Η Πρυτανεία και οι Κοσμήτορες των σχολών συμφώνησαν ότι η κατάληψη στον ΕΛΚΕ είναι άστοχη και διασπά μια διεκδίκηση που θα έπρεπε να είναι ενιαία. Εφόσον συνεχιστεί, δεν θα πραγματοποιηθεί άλλη συνεδρίαση της Συγκλήτου για το θέμα της στέγασης.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012