Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Αίτηση ακύρωσης της απόφασης παραχώρησης του ψυχιατρείου

 • 1
 • Συντάχθηκε 31-07-2014 12:36 Πληροφορίες σύνταξης

  Ενημερώθηκε: -

  Κοινή αίτηση ακύρωσης της Περιφέρειας Κρήτης, του Πολυτεχνείου και του ΤΕΙ Κρήτης, κατατέθηκε χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με την οποία μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ ακίνητο εμβαδού 119 στρεμμάτων που περιλαμβάνει εγκαταστάσεις του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων.

  Η αίτηση ακύρωσης περιλαμβάνει πέντε λόγους ακύρωσης όσον αφορά την παραβίαση της ενωσιακής νομοθεσίας, των κανόνων δημοσιότητας και προστασίας της δημόσιας περιουσίας και την έκδοση κανονιστικής πράξης αντί ΠΔ για την μεταβίβαση και την «αξιοποίηση».

  Πέραν δε τούτων επισημαίνονται και μία σειρά από άλλες νομικές εμπλοκές στην όλη διαδικασία, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται στο όλο ακίνητο και οικόπεδο ιδιώτη, ότι υπάρχουν επιχορηγήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα που κινδυνεύουν να αναζητηθούν πίσω για κατασκευή αμφιθεάτρου κ.α. Τελικός σκοπός της αίτησης ακύρωσης είναι να παραμείνει το ακίνητο του ΘΨΠΧ στην τοπική κοινωνία προς όφελός της, για στέγαση διάφορων δομών, όπως φοιτητών και σπουδαστών και συναφών δράσεων.

 • 1

Σύνδεση χρήστη

Εισάγετε εδώ το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας για να συνδεθείτε στον ιστότοπο.
Σύνδεση
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012