Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας 2014

  • Συντάχθηκε 21-10-2014 10:28 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: 24-10-2014 10:30

    Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Πολυτεχνείου Κρήτης «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας 2014» για παιδιά δημοτικού στην Πολυτεχνειούπολη. Ήταν η μεγαλύτερη εξωστρεφής δραστηριότητα για παιδιά Δημοτικού Σχολείου σε πανελλήνιο επίπεδο, κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά, με την επίβλεψη έμπειρων συνεργατών και εθελοντών φοιτητών, παρακολούθησαν επιδείξεις τεχνολογικών εφαρμογών με χρήση ερευνητικών προτύπων και εργαλείων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

    Στην εκδήλωση συμμετείχαν 16 εργαστήρια από όλες τις Σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης και πάνω από 200 εθελοντές φοιτητές που βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή της. Ήταν μια βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία με γνώμονα το σεβασμό για τις φυσικές επιστήμες και τη μηχανική. Οι διαδραστικές δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν βοήθησαν στην «ανακάλυψη» νέας γνώσης με απώτερο στόχο την καλλιέργεια ερευνητικής διάθεσης και στάσης στα παιδιά.

    Στα πλαίσια της εκδήλωσης λειτούργησε η έκθεση “Junior Επιστήμονες 2014” με ομαδικές επιστημονικές και τεχνολογικές εργασίες από μαθητές τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων του νομού Χανίων (2ο ΔΣ Κουνουπιδιανών, 5ο ΔΣ Χανίων, 10ο ΔΣ Χανίων, ΔΣ Τσικαλαριών).

    Το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει καθιερώσει την «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας», ενώ προγραμματίζει και άλλες εξωστρεφείς δραστηριότητες που θα απευθύνονται στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

    Η πραγματική ψυχή και κινητήρια δύναμη αυτής της εκδήλωσης ήταν οι εθελοντές φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης που επί 6 συνεχόμενες ώρες καθοδηγούσαν, βοηθούσαν, απαντούσαν σε ερωτήσεις, έκαναν επιδείξεις πειραμάτων και τεχνολογικών εφαρμογών σε περισσότερους από 4.000 επισκέπτες μαθητές Δημοτικών Σχολείων με τους γονείς τους.

    Ευχαριστούμε θερμά τους φοιτητές, που γεμάτοι ενέργεια μέχρι το τέλος, εξηγούσαν κάθε φορά με την ίδια ζωντάνια τα «πειράματά» τους!!! Ευχαριστούμε επίσης θερμά το προσωπικό του Πολυτεχνείου Κρήτης, που εθελοντικά συνετέλεσε στην πραγματοποίηση αυτής της σημαντικής δραστηριότητας.

    Το Πολυτεχνείο Κρήτης ευχαριστεί τους εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, που συνέβαλλαν στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, το 1ο ΔΣ Κουνουπιδιανών για την παροχή εξοπλισμού και τις εταιρείες ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε.-SAMARIA, ΑΦΟΙ ΧΙΩΤΑΚΗ Α.Β.Ε.Ε. και ΚΡΟΜΜΥΔΑΚΗ ΑΡΙΑΔΝΗ για τις χορηγίες τους.


    Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012