Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ανακοίνωση της Πρυτανείας

  • Συντάχθηκε 15-01-2015 14:41 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Η Πρυτανεία από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της, δεσμεύθηκε για την προσπάθεια τακτοποίησης όλων των εκκρεμοτήτων που ταλαιπώρησαν το Ίδρυμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν και σαφώς δόθηκε προφανώς προτεραιότητα στις υποθέσεις που είχαν σημαντικό οικονομικό και διοικητικό αντίκτυπο όπως η ενέργεια, τα αυθαίρετα κτίσματα, η φοιτητική μέριμνα, η διαθεσιμότητα και οι οργανικές θέσεις του προσωπικού κλπ, ταυτόχρονα υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν πολύ μικρότερα ζητήματα τα οποία για πάρα πολλά χρόνια ήταν σε απόλυτη αδράνεια.
    Τον Μάιο του 1999, μετά από απόφαση του τότε Πρυτανικού Συμβουλίου, υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ του Ιδρύματος και της τότε Εμπορικής Τράπεζας (πλέον Alpha Bank) με την οποία παραχωρήθηκε χώρος για την φιλοξενία του ΑΤΜ. Η σύμβαση προέβλεπε την κάλυψη εκ μέρους της τράπεζας των δαπανών ηλεκτροδότησης του μηχανήματος. Παρά την πρόνοια αυτή, το Ίδρυμα πότε μέχρι σήμερα δεν προχώρησε σε μέτρηση της καταναλωθείσας ενέργειας και ποτέ δεν διεκδίκησε τα αναλογούντα χρήματα. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και η σύμβαση δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί στο αρχείο της Οικονομικής Υπηρεσίας.
    Η Διοίκηση αναζήτησε και βρήκε μέσω της τράπεζας, τη σύμβαση (η οποία είχε λήξει από το 2011), προχώρησε στην τεκμηρίωση της καταναλωθείσας ηλεκτρικής ενέργειας και διεκδίκησε την άμεση εξόφληση των οφειλών 8.250 ευρώ. Ταυτόχρονα απαίτησε την υπογραφή νέας σύμβασης διετούς διάρκειας προκειμένου στο διάστημα αυτό, να προχωρήσει σε ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την τοποθέτηση και άλλων ΑΤΜ, η εγκατάσταση των οποίων μπορεί να αποδώσει και πρόσθετους οικονομικούς πόρους στο Ίδρυμα, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του επανασχεδιασμού της εισόδου της Πολυτεχνειούπολης και των προσβάσεων και των θέσεων στάθμευσης γύρω από αυτήν.
    Η τράπεζα ανταποκρίθηκε και το ποσό των 8.250 ευρώ που αναλογεί στις οφειλές 15 και πλέον ετών πιστώθηκε στο Ίδρυμα. Το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή υποτροφιών αριστείας σε 5 φοιτητές με οικονομικά προβλήματα.

    Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012