Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

Ανακοίνωση της Πρυτανείας για τα Διαθέσιμα

  • Συντάχθηκε 27-04-2015 13:27 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: 27-04-2015 13:29

    Με τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία συμπεριελάμβανε τα Πανεπιστήμια στους φορείς οι οποίοι θα έπρεπε να μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης ως προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων συγκάλεσε έκτακτη Σύνοδο η οποία και συνεδρίασε την Τρίτη 21-4-2015. Κατά τη συνεδρίαση αυτή αποφασίστηκε να ζητηθεί η εξαίρεση των Πανεπιστημίων από την ΠΝΠ, ενώ παράλληλα η Σύνοδος ζήτησε κοινή γνωμοδότηση για το θέμα αυτό από τους Νομικούς Συμβούλους των Πανεπιστημίων.

    Παράλληλα, ζητήθηκε και επιτεύχθηκε να προσκληθούν τα Πανεπιστήμια μαζί με τους Δήμους και τις Περιφέρειες κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Τη Σύνοδο εκπροσώπησε ο Πρύτανης του Ιδρύματος Καθ. Βασίλης Διγαλάκης την Πέμπτη 23-4-2015.

    Η Σύνοδος συνεδρίασε ξανά εκτάκτως για το θέμα αυτό στην Αθήνα το Σάββατο 25-4-2015. Κατά τη συνεδρίαση παρέστη και ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Καθ. Αρ. Μπαλτάς, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι ΕΛΚΕ των Πανεπιστημίων θα εξαιρεθούν από την ΠΝΠ. Η Σύνοδος με την απόφασή της ζητά τη γενική εξαίρεση των Πανεπιστημίων από την ΠΝΠ και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Χώρας.


    Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης

    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012