Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ανακοίνωση για Φοιτητική Μέριμνα (Μεταφορά φοιτητών, Σίτιση, Στέγαση)

  • Συντάχθηκε 30-10-2015 16:58 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Από τη Διοίκηση του Ιδρύματος ανακοινώνονται τα εξής:

    Μεταφορά φοιτητών – σύμβαση με ΚΤΕΛ

    Για το θέμα της μεταφοράς φοιτητών, η Διοίκηση του Ιδρύματος ανακοινώνει ότι, μετά από διαπραγμάτευση με το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων και αύξηση της επιδότησης από πλευράς Πολυτεχνείου Κρήτης, θα ισχύουν τα κάτωθι από 1η Νοεμβρίου:
    1. Η τιμή της μηνιαίας κάρτας για τους φοιτητές του Πολυτεχνείου, ορίζεται στα 15 ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ.
    2. Με την κάρτα οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα επιβίβασης σε όλα τα δρομολόγια που διέρχονται από το Πολυτεχνείο ή εισέρχονται σε αυτό κατά τις εργάσιμες ημέρες που λειτουργεί το Ίδρυμα καθώς και τις ημέρες της εξεταστικής περιόδου.
    3. Τα Σαββατοκύριακα καθώς και τις ημέρες αργιών και προκειμένου να εξυπηρετούνται οι φοιτητές που θέλουν να σιτιστούν στην Λέσχη, ορίζονται 4 δρομολόγια της γραμμής των Κουνουπιδιανών (Νο 18: 12:30, 14:30, 18:30 και 19:30) με τα οποία θα μπορούν να μεταφέρονται οι φοιτητές με χρήση της μηνιαίας κάρτας.

    Σίτιση φοιτητών

    Η Διοίκηση του Ιδρύματος, παρά τις δραματικά μειωμένες πιστώσεις, πήρε την πρωτοβουλία για προκήρυξη διαγωνισμού που προέβλεπε την αύξηση των δωρεάν σιτιζομένων φοιτητών κατά 35%. Ο διαγωνισμός ευδοκίμησε, με αποτέλεσμα να σιτίζονται φέτος δωρεάν 1350 φοιτητές. Ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο καλύπτονται όλοι όσοι αιτήθηκαν και δικαιούνται βάσει της αντίστοιχης Κοινής Υπουργικής Απόφασης Φ.5/65835/Β3/18-6-2012. Παράλληλα, μέσω της Επιτροπής Φοιτητικής Μέριμνας και με τη βοήθεια του Συστήματος Αξιολόγησης Φαγητού που ήδη λειτουργεί, προσπαθεί συνεχώς να ελέγχει τις παρεχόμενες υπηρεσίες σίτισης και την προσφερόμενη ποιότητα του φαγητού.

    Στέγαση Φοιτητών

    Φέτος αιτήθηκαν δωρεάν στέγαση 318 φοιτητές εκ των οποίων, βάσει της απόφασης Συνεδρίασης της Συγκλήτου 406/29-07-2015, οι δικαιούχοι ήταν 253. Οι 76 εξ’ αυτών θα στεγαστούν στη Φοιτητική Εστία. Από τους υπόλοιπους 177, όσοι δικαιούνται το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα (άρθρου 10 του Ν. 3220/2004 (1000 €)), είναι σε θέση να κάνουν τις αντίστοιχες αιτήσεις άμεσα στη Διεύθυνση Ακαδημαϊκών Θεμάτων. Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα από το προσωπικό της Διεύθυνσης, ούτως ώστε οι αιτήσεις αυτές να αποσταλούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου μόλις ληφθούν από τους δικαιούχους.

    Για τους φοιτητές που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των 253 δικαιούχων στέγασης βάσει των κριτηρίων που όρισε η Σύγκλητος, αλλά δεν θα στεγαστούν στην Εστία και δεν δικαιούνται το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα του Ν. 3220/2004, το Πολυτεχνείο θα φροντίσει να δοθεί το ίδιο ποσό (1000€) μέσω ανταποδοτικών υποτροφιών. Οι διαδικασίες γι’ αυτό θα αρχίσουν άμεσα και την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες, ούτως ώστε οι φοιτητές να λάβουν το χρηματικό αυτό βοήθημα το συντομότερο δυνατό.

    Όσον αφορά το περσινό υπόλοιπο του Στεγαστικού βοηθήματος (2η δόση), η Διοίκηση τονίζει ότι πρέπει να δοθεί στους δικαιούχους, καθώς αυτοί δεν υπέβαλλαν αίτηση για το Επίδομα του Ν. 3220/2004. Προς την κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και θα υπάρξει σύντομα ενημέρωση.

    Τέλος, όπως έχει ανακοινωθεί, έχει ήδη δρομολογηθεί η προκήρυξη της δεύτερης φάσης της Φοιτητικής Εστίας, η οποία θα δώσει και οριστική λύση στο πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών του Ιδρύματος.

    Με όλες τις ανωτέρω δράσεις, παρά τις δραματικά μειωμένες πιστώσεις, η Διοίκηση του Ιδρύματος δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για όλα τα ζητήματα φοιτητικής μέριμνας, τα οποία έχει θέσει ως θέματα πρώτης προτεραιότητας, σύμφωνα και με την απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος στις 27/8/2015.
    Η διοίκηση του Ιδρύματος τονίζει ότι η κατάληψη του ΕΛΚΕ, αντί να συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια όλης της Πολυτεχνειακής κοινότητας για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του Ιδρύματος, στρέφεται στην πραγματικότητα κατά του ίδιου του Πολυτεχνείου και των μελών του καθώς δημιουργεί μια σειρά από προβλήματα ταλαιπωρώντας εργαζόμενους, ερευνητές, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές.


    Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012