Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Έναρξη εργασιών κατασκευής νέας Φοιτητικής Εστίας

 • 1
 • Συντάχθηκε 06-09-2016 14:29 Πληροφορίες σύνταξης

  Ενημερώθηκε: 06-09-2016 14:33

  Η Διοίκηση του Ιδρύματος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη των εργασιών κατασκευής της νέας Φοιτητικής Εστίας από τον ανάδοχο εργολάβο. Η νέα Φοιτητική Εστία θα αποτελείται από 4 κτίρια και συνολικά 60 διαμερίσματα. Η παράδοση των πρώτων 2 κτιρίων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς.

  Έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια από την ολοκλήρωση της Φοιτητικής Εστίας που μπορεί να φιλοξενήσει λιγότερους από 80 φοιτητές. Δυστυχώς ο αριθμός αυτός είναι πλέον απολύτως ανεπαρκής για το μέγεθος του Ιδρύματος. Η Διοίκηση από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε αυτή την αδυναμία και αναζήτησε μεθοδικά λύση στο πρόβλημα. Λύση που είχε σαν αρχική βάση της τη μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες του ΠΚ, ενός νέου τύπου κτιριακού συγκροτήματος που θα χαρακτηρίζεται από ευκολία στην προσαρμογή του και χαμηλό κόστος κατασκευής και συντήρησης. Στη συνέχεια καταβλήθηκε εντατική προσπάθεια να εξασφαλιστούν επαρκείς χρηματοδοτικοί πόροι μεσούσης της χειρότερης δημοσιονομικής συγκυρίας.

  Όμως η προσπάθεια δεν σταματά εδώ. Το όραμά μας είναι η στέγαση να μην αποτελεί εμπόδιο για κανένα φοιτητή που θέλει να σπουδάσει στο Πολυτεχνείο Κρήτης, καθώς με αυτό τον τρόπο μπορούμε να προσελκύσουμε τους καλύτερους φοιτητές. Για την επίτευξή του, απαιτείται περαιτέρω αύξηση της χωρητικότητας της φοιτητικής εστίας. Τα πλάνα που έχουμε καταρτίσει περιλαμβάνουν 3 ακόμα συγκροτήματα, 2 επιπλέον για προπτυχιακούς συνολικής δυναμικότητας 120 διαμερισμάτων και 1 για μεταπτυχιακούς φοιτητές 45 διαμερισμάτων. Έχουμε ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες ωρίμανσης των έργων αυτών με στόχο πολύ σύντομα, με χρήση καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων να είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε και στη δημοπράτησή τους.


  Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης

 • 1

Σύνδεση χρήστη

Εισάγετε εδώ το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας για να συνδεθείτε στον ιστότοπο.
Σύνδεση
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012