Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ενημέρωση για Τεχνικά Έργα

  • Συντάχθηκε 10-03-2017 17:51 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Η Πρυτανεία του Ιδρύματος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προσπάθεια για οριστική διευθέτηση δύο ακόμα ανοικτών εκκρεμοτήτων που αφορούσαν τεχνικά έργα στο Ίδρυμα.

    Η πρώτη περίπτωση αφορά τις εγκαταστάσεις της Β' Φάσης ΜΗΧΟΠ. Το κτίριο είχε παραληφθεί με πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής προς χρήση τον Μάιο του 1997, χωρίς να έχει γίνει έκτοτε οριστική παραλαβή του έργου. Η δεύτερη περίπτωση αφορά τη διοικητική και οικονομική ολοκλήρωση του έργου των εγκαταστάσεων της Β' Φάσης ΜΗΠΕΡ, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Το έργο είχε ενταχθεί αρχικά στην "κατηγορία 2" από τον Εξειδικευμένο Σύμβουλο Ποιοτικού Ελέγχου (ΕΣΠΕΛ), κάτι που εμπόδιζε την ομαλή ολοκλήρωση. Μετά από συντονισμένες τεχνικές παρεμβάσεις, έγινε άρση των εκκρεμοτήτων, κάτι που τελικά επέτρεψε την ένταξη του έργου στην "κατηγορία 1" και τη διοικητική ολοκλήρωση του έργου "Β Φάση ΜΗΠΕΡ" με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης.

    Τα παραπάνω ορόσημα αποτελούν συνέχεια των προσπαθειών τακτοποίησης χρόνιων εκκρεμοτήτων στα τεχνικά έργα, που είχαν ως αποτέλεσμα κατά το παρελθόν το Ίδρυμα να βρεθεί αντιμέτωπο με πολύ υψηλά διοικητικά και πολεοδομικά πρόστιμα και διεκδικήσεις εκ μέρους ιδιωτών. Τέτοιες περιπτώσεις ήταν οι αυθαίρετες κατασκευές στην πρώην Γαλλική Σχολή, η αδυναμία έκδοσης αδειών λειτουργίας στα κυλικεία και στη Φοιτητική Λέσχη λόγω έλλειψης πολεοδομικών πιστοποιητικών, η έλλειψη οικοδομικών αδειών σε σειρά κτιριακών εγκαταστάσεων κλπ.

    Ευχαριστούμε όλα τα στελέχη του Ιδρύματος που συνέβαλαν στην επίτευξη των παραπάνω. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για απαλλαγή του Πολυτεχνείου από όσο το δυνατόν περισσότερα βάρη που εμποδίζουν τη λειτουργία του ως παράδειγμα καλής πρακτικής και Αριστείας.

    Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012