Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ομόφωνο Ψήφισμα Συγκλήτου Πολυτεχνείου Κρήτης για την απώλεια του Καθηγ. Εμμανουήλ Μαρμαρά

  • Συντάχθηκε 06-07-2017 14:13 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: 06-07-2017 14:40

    ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
    (Έκτακτη Συνεδρίαση αρ. 450 / 6.7.2017)

    Με βαθύτατη οδύνη η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης πληροφορήθηκε τον αδόκητο χαμό του Καθηγητή και πρώην Προέδρου του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ιδρύματος Εμμανουήλ Μαρμαρά.

    Ο Εμμανουήλ Μαρμαράς, Καθηγητής Αρχιτεκτονικής, διδάκτωρ (PhD) του ΕΜΠ στην ‘Πολεοδομία και Χωροταξία’ και του Πανεπιστημίου του Λέστερ (Leicester) του Ηνωμένου Βασιλείου στην ‘Ιστορία της Πόλης’, προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο Πολυτεχνείο Κρήτης ως Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών από το ακαδημαϊκό έτος 2006-07 έως το 2012.

    Διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά την περίοδο 2010-12, ενώ έχει διατελέσει μέλος της Συγκλήτου και της Επιτροπής Ερευνών.

    Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του πορείας υπήρξε πρόεδρος του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (περίοδος 2002-04), όπου διετέλεσε καθηγητής επί μία δεκαετία (1996-2006), δίδαξε στο ΕΚΠΑ, στο ΟΠΑ και στο ΕΑΠ, και παράλληλα υπήρξε μέλος πολλών επιστημονικών οργανώσεων και φορέων.

    Ο αιφνίδιος θάνατός του στερεί την ακαδημαϊκή κοινότητα από έναν άξιο επιστήμονα που είχε να προσφέρει ακόμα πολλά.

    Η Σύγκλητος του Ιδρύματος εκφράζει τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του και με ομόφωνο ψήφισμά της αποφάσισε την κοινοποίηση του παρόντος στην οικογένεια του εκλιπόντος καθώς και στον τοπικό τύπο.


    Ο Πρύτανης, οι Αναπληρωτές Πρύτανη και τα μέλη της Συγκλήτου
    του Πολυτεχνείου Κρήτης

    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012