Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ευχαριστήρια ανακοίνωση Πρυτανείας για "Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας 2018"

  • Συντάχθηκε 15-11-2018 13:18 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχή χρονιά, με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, η εκδήλωση του Πολυτεχνείου Κρήτης Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας 2018 με κύριους αποδέκτες παιδιά δημοτικού.

    Συνολικά περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες, εκ των οποίων περίπου 2.500 «μικροί επιστήμονες», βρέθηκαν στην Πολυτεχνειούπολη για την φετινή «Ημέρα  Επιστήμης και Τεχνολογίας». Πάντα υπό την επίβλεψη έμπειρων συνεργατών και εθελοντών φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, είχαν την ευκαιρία να εκτελέσουν εντυπωσιακά και πολλές φορές «μαγικά» πειράματα και παράλληλα να παρακολουθήσουν επιδείξεις νέων τεχνολογιών και τεχνολογικών εφαρμογών με χρήση ερευνητικών πρωτοτύπων και εργαλείων των εργαστηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

    Στην εκδήλωση συμμετείχαν 12 εργαστήρια από όλες τις Σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης και πάνω από 250 εθελοντές φοιτητές που βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή της. Ήταν μια βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία με γνώμονα το σεβασμό για τις φυσικές και θετικές επιστήμες και τη μηχανική στο πνεύμα των εκπαιδευτικών δράσεων STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Οι διαδραστικές δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν βοήθησαν στην «ανακάλυψη» νέας γνώσης με απώτερο στόχο την καλλιέργεια ερευνητικής διάθεσης και στάσης στα παιδιά δημοτικού, αλλά και στα παιδιά όλων των ηλικιών.

    Επίσης, το Πολυτεχνείο Κρήτης είχε τη χαρά να συνεργαστεί στο πλαίσιο της Έκθεσης «Junior Επιστήμονες 2018» με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, τα Εκπαιδευτήρια Θεοδωροπούλου, το Επαγγελματικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου και συνεργάτες του Εργαστηρίου TUC/MUSIC.

    Φωτογραφικό υλικό από την «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας 2018» μπορείτε να δείτε στη σελίδα facebook:

    https://www.facebook.com/events/259886181392051/?active_tab=discussion

    και στο photo gallery της εκδήλωσης:

    https://www.tuc.gr/index.php?id=10081

    Ως Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους καθηγητές, το επιστημονικό προσωπικό και τους φοιτητές των «περιπτέρων επιστήμης»,  που γεμάτοι ενέργεια, από την έναρξη μέχρι την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, εξηγούσαν κάθε φορά με την ίδια ζωντάνια τα «πειράματα» και τα επιτεύγματά τους, αποτελώντας τους κύριους συντελεστές αυτής της σημαντικής διοργάνωσης.

    Ευχαριστούμε επίσης θερμά την «κινητήρια δύναμη» της Ημέρας Επιστήμης και Τεχνολογίας που είναι οι εθελοντές φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι οποίοι επί έξι και πλέον συνεχόμενες ώρες καθοδηγούσαν, βοηθούσαν, απαντούσαν σε ερωτήσεις, έκαναν επιδείξεις πειραμάτων και τεχνολογικών εφαρμογών σε όλους τους επισκέπτες μαθητές Δημοτικών Σχολείων και στους γονείς τους.

    Το Πολυτεχνείο Κρήτης επίσης ευχαριστεί τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού που συνέβαλλαν στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης και τις εταιρείες "Γρηγόρης" και "Χιωτάκης" για τις χορηγίες τους.

    Πάνω από όλους όμως θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της «Ημέρας Επιστήμης και Τεχνολογίας 2018» που μας τίμησαν με την παρουσία τους!

     

    Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012