Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Πρόσκληση σε OpenAIRE Webinar για την Ανοικτή Επιστήμη και τα Προσωπικά Δεδομένα

  • Συντάχθηκε 01-04-2019 09:53 από Maria Ntaountaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: mntaountaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος.

    Το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β.) και η Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου, ως Εθνικοί Κόμβοι για την Ανοικτή Πρόσβαση στην Ελλάδα και στην Κύπρο αντίστοιχα, συνεχίζουν την προσπάθεια ενημέρωσης και υποστήριξης της κοινότητας σε θέματα Ανοικτής Επιστήμης. Με τις τελευταίες θεσμικές εξελίξεις για τα προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα να απασχολούν τις ατζέντες τόσο των επιστημόνων όσο και των αντίστοιχων φορέων τους, το webinar θα επικεντρωθεί στο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, γνωστός στην αγγλική ως General Data Protection regulation (GDPR).

     OpenAIRE Webinar: Ανοιχτή Επιστήμη και Προσωπικά Δεδομένα: η εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων στην ψηφιακή επιστήμη σήμερα

     

    Πότε; Δευτέρα 8 Απριλίου

    Ώρα: 14:00 - 15:00 μμ

    Τοποθεσία: https://zoom.us/j/629877380 

    Γλώσσα παρουσίασης: Ελληνική

    Ομιλητής: Πρόδρομος Τσιαβός, νομικός σύμβουλος στο Ε.Κ. «Αθηνά»

     

    Σκοπός του webinar είναι η ενημέρωση του ελληνικού ακαδημαϊκού και ερευνητικού κοινού, για τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα που αφορούν το  Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (General Data Protection Regulation – GDPR) σε θέματα έρευνας, καθώς και τις εξαιρέσεις που περιλαμβάνονται σε αυτόν. Ειδικότερα, εξετάζεται το περιεχόμενο και η λειτουργία του Κανονισμού σε σχέση με τις πρακτικές της ανοιχτής επιστήμης, ειδικά κατά τη διαχείριση δεδομένων στο σύνολο του κύκλου ζωής του επιστημονικού έργου, και παρέχονται πρακτικές συμβουλές σε σχέση με την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού στην καθημερινή ερευνητική πρακτική. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη δουλειά του ερευνητή, αλλά και στις συνέπειες που έχει ο Γενικός Κανονισμός στην παροχή υπηρεσιών από ηλεκτρονικές και ερευνητικές υποδομές, αλλά και στην διοικητική λειτουργία ερευνητικών κέντρων. Τέλος, εξετάζονται ζητήματα που σχετίζονται με την κατάρτιση εθνικών και ευρωπαϊκών προτάσεων και έργων και το πως εφαρμόζεται ο Γενικός Κανονισμός σε ευρωπαϊκές και διεθνείς συνεργασίες.

    Εάν επιθυμείτε να παρευρεθείτε στο OpenAIRE webinar: Ανοιχτή Επιστήμη και Προσωπικά Δεδομένα: η εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων στην ψηφιακή επιστήμη σήμερα, παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής (εδώ).

    Mε τη λήξη του webinar θα διαμοιραστούν σε όλους τα αρχεία της παρουσίασης και η βιντεοσκόπηση.

    Λίγες πληροφορίες για τον ομιλητή:

    Ο Πρόδρομος Τσιαβός είναι Υπεύθυνος Ψηφιακής Ανάπτυξης του πολιτιστικού οργανισμού Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και ανώτερος ερευνητικός εταίρος στο Media Institute του University College London (UCL)/BBC. Ακόμη, συμβουλεύει το ερευνητικό κέντρο «Αθηνά» για νομικές και δεοντολογικές πτυχές της επιστήμης των δεδομένων και διδάσκει τις νομικές και δεοντολογικές πτυχές της επιστήμης των δεδομένων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

    Για ερωτήσεις και περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε… επικοινωνήστε μαζί μας!

    Ελλάδα: https://www.openaire.eu/72-noads/127-elli-papadopoulou

    Κύπρος: https://www.openaire.eu/72-noads/48-vasiliki-sylvia-koukounidou

    Από τη Βιβλιοθήκη,

    Μαρία Νταουντάκη


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012