Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ημερίδα: DES2iRES: Ανάπτυξη πλατφόρμας βελτιστοποίησης σχεδιασμού μονάδων αφαλάτωσης που λειτουργούν με ΑΠΕ

 • 1
 • Συντάχθηκε 20-08-2019 16:01 Πληροφορίες σύνταξης

  Ενημερώθηκε: 20-08-2019 16:35

  Την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019 θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ-Τμήμα Δυτικής Κρήτης (Νεάρχου 23, Χανιά) ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου “DES2iRES: Ανάπτυξη πλατφόρμας βελτιστοποίησης σχεδιασμού μονάδων αφαλάτωσης που λειτουργούν με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας”.

  Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη ενός Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών που πραγματοποιεί τον αυτοματοποιημένο υπολογισμό της βέλτιστης θέσης εγκατάστασης και της βέλτιστης δομής συστημάτων αφαλάτωσης που τροφοδοτούνται ενεργειακά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ο βέλτιστος σχεδιασμός πραγματοποιείται έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται το συνολικό κόστος εγκατάστασης και συντήρησης του συστήματος αφαλάτωσης κατά τη διάρκεια του χρόνου ζωής του και ταυτόχρονα να ικανοποιούνται πλήρως οι απαιτήσεις παραγωγής πόσιμου νερού που έχουν προκαθοριστεί από τον σχεδιαστή. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην πλατφόρμα βελτιστοποίησης μέσω του διαδικτύου.

  Συντονιστής του έργου είναι το Πολυτεχνείο Κρήτης και η υλοποίηση του πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία βιομηχανικών και ερευνητικών φορέων από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Τυνησία.

  Σύνδεσμος εκδήλωσης

   

  Τόπος: ΤΕΕ-Τμήμα Δυτικής Κρήτης, Νεάρχου 23, Χανιά
  Έναρξη: 27/08/2019 10:00
  Λήξη: 27/08/2019 15:30


 • 1

Σύνδεση χρήστη

Εισάγετε εδώ το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας για να συνδεθείτε στον ιστότοπο.
Σύνδεση
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012