Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας-Παπαδογιάννης Γιώργος-Σχολή ΜΗΠΕΡ

  • Συντάχθηκε 19-09-2019 10:46 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Διπλωματικής

    Όνοματεπώνυμο Φοιτητή: Παπαδογιάννης Γιώργος

    Α.Μ.: 2011050069

    Ημερομηνία Παρουσίασης: 26/9/2019

    Ώρα: 11:00 π.μ.

    Αίθουσα: Κ2Α3

    Θέμα «Κινητική μελέτη της φωτοχημικής διάσπασης της φαρμακευτικής ουσίας fluoxetine σε υδατικά διαλύματα»

    Title «Kinetic study of photochemical cleavage of the pharmaceutical substance fluoxetine in aqueous solutions»

    Επιβλέπων: Επίκ. Καθηγητής  Νίκος Ξεκουκουλωτάκης

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:

    1 Επίκ. Καθηγητής  Νίκος Ξεκουκουλωτάκης

    2 Δρ. Τυροβολά Κωνσταντίνα, Ε.ΔΙ.Π.

    3 Επίκ. Καθηγήτρια Παρασκευή Παναγιωτοπούλου

    Περίληψη:

    Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία ασχολείται με την κινητική μελετη της φωτοδιάσπασης της χημικής ουσίας φλουοξετίνης (Fluoxetine) η οποία συναντάται σε πλήθος αντικαταθλιπτικών φαρμάκων και αποτελεί έναν εκλεκτικό αναστολέα της επαναπρόσληψης της σεροτονίνης. Η διάσπαση της ουσίας έγινε υπο ακτινοβολία UV-C με μήκος κύματος 254 nm. Επίσης μελετήθηκε και η διάσπαση της ουσίας υπο την παρουσία υπεροξειδίου του υδρογόνου (H2O) σε διάφορες συγκεντρώσεις.

    Η πειραματική διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε αντιδραστήρα εργαστηριακού μεγέθους. Ο όγκος του αντιδραστήρα ανέρχεται στα 450 mL επίσης η θερμοκρασία του διαλύματος κατά τη διάρκεια των πειραμάτων προσέγγιζε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 25οC) και η τιμή του ph παρέμενε σταθερή (7). 

    Αρχικά πραγματοποιήθηκε μία σειρά πειραμάτων με σκοπό τη δημιουργία της καμπύλης βαθμονόμησης για το οξειδωτικο που χρησιμοποιήθηκε. Επίσης έγιναν πειράματα για τη μελέτη της φωτοδιάσπασης μόνο του υπεροξειδίου του υδρογόνου (H2O2) χωρίς την προσθήκη της υπό μελέτη ουσίας. Τα πειράματα έγιναν σε δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις, 0.17 gL και 5.10 gL.

    Έπειτα μελετήθηκε η φωτόλυση της ουσίας χωρίς την προσθήκη κάποιου οξειδωτικού. Οι συγκεντρώσεις της φλουοξετίνης (Fluoxetine) στα πειράματα αυτά ήταν 1 mgL , 2.5 mgL , 5 mgL, 7.5 mgL, 10 mgL, 15 mgL, 20 mgL και 30 mgL. Από τα δείγματα που λήφθηκαν έγινε μέτρηση της συγκέντρωσης της ουσίας, της τιμής του ph καθώς και του ολικού οργανικού άνθρακα (TOC).

    Στη συνέχεια ακολούθησαν τα πειράματα με την προσθήκη υπεροξειδίου του υδρογόνου (H2O). Η προσθήκη του οξειδωτικού έγινε στις συγκεντρώσεις 10 mgL, 100 mgL, και 250 mgL ενώ η συγκέντρωση της ουσίας παρέμεινε σταθερή στα 10 mgL. Από τα δείγματα που λήφθηκαν έγινε μέτρηση της συγκέντρωσης της ουσίας, της συγκέντρωσης του οξειδωτικού καθώς και του ολικού οργανικού άνθρακα (TOC).

     


    Τόπος: Κ2 - Κτίριο ΜΗΠΕΡ, Κ2.Α.3
    Έναρξη: 26/09/2019 11:00
    Λήξη: 26/09/2019 12:00


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012