Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Έναρξη Μαθημάτων Κινεζικής Γλώσσας στο Πολυτεχνείο Κρήτης

  • Συντάχθηκε 16-10-2019 12:29 από Michail Lagoudakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: lagoudakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: 16-10-2019 13:21

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΗΜΜΥ.

    Αγαπητά μέλη της Πολυτεχνικής Κοινότητας,

    στις 13 Φεβρουαρίου 2019 υπεγράφη στην Πολυτεχνειούπολη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πολυτεχνείου Κρήτης με τον Οργανισμό Hanban της Κίνας, παρουσία της Πρέσβειρας της Κίνας κας Zhang Qiyue και των Πρυτανικών Αρχών του Ιδρύματος. Στόχος του προγράμματος συνεργασίας είναι να δώσει τη δυνατότητα διδασκαλίας της Κινεζικής Γλώσσας από ειδικευμένο Κινέζο διδάσκοντα του Οργανισμού Hanban αρχικά σε φοιτητές και μετέπειτα σε καθηγητές, υπαλλήλους, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο από την τοπική κοινωνία. 

    Μετά τη διευθέτηση όλων των διαδικαστικών θεμάτων, αυτές τις ημέρες είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στο Πολυτεχνείο Κρήτης τη διδάσκουσα της Κινεζικής Γλώσσας κα Wenjun Zhang, η οποία θα αναλάβει τη διδασκαλία των αντίστοιχων μαθημάτων στο Γλωσσικό Κέντρο του Ιδρύματος. Το βιογραφικό της κας Zhang παρατίθεται παρακάτω. Στο ξεκίνημα αυτής της νέας δραστηριότητας, κατά το τρέχον χειμερινό εξάμηνο θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στα μαθήματα αυτά αποκλειστικά σε προπτυχιακούς φοιτητές του Ιδρύματος. Στο πλαίσιο του προγράμματος, έχουν προγραμματιστεί δύο εκδηλώσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα: 

    • Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, 2μμ, Γλωσσικό Κέντρο: Ανοικτή ενημερωτική συνάντηση
      Όποιος προπτυχιακός φοιτητής ενδιαφέρεται μπορεί να έρθει να γνωρίσει από κοντά την κα Wenjun Zhang, να μάθει για τη διαδικασία εγγραφής και για το πλάνο διδασκαλίας των μαθημάτων.
       
    • Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019, 3μμ, Γλωσσικό Κέντρο: Ανοικτό δοκιμαστικό μάθημα
      Όποιος προπτυχιακός φοιτητής ενδιαφέρεται μπορεί να πάρει μια πρώτη γεύση ενός εισαγωγικού μαθήματος Κινέζικων.
       

    Στο διάστημα από18 έως και 25 Οκτωβρίου 2019, δηλαδή έως ότου κλείσουν οι δηλώσεις μαθημάτων, οι προπτυχιακοί φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να συμπεριλάβουν το μάθημα "ΚΙΝΕΖΙΚΑ Ι" στη δήλωσή τους, εκδηλώνοντας έτσι το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην φετινή τάξη. Εάν ο αριθμός των εγγεγραμμένων φοιτητών είναι μεγάλος θα χρειαστεί να γίνει μια επιλογή, ώστε το μέγεθος της τάξης να διασφαλίζει την αποτελεσματικότητα του μαθήματος.

    Εκ μέρους της Διοίκησης, καλωσορίζω την κα Wenjun Zhang στο Πολυτεχνείο Κρήτης και εύχομαι η Πολυτεχνική κοινότητα να αγκαλιάσει τη νέα αυτή δραστηριότητα και να επωφεληθεί από τη συμμετοχή στα μαθήματα που θα διδάξει. 

    Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης, Αντιπρύτανης
     


    Βιογραφικό της κας Wenjun Zhang

    Η κα Wenjun Zhang κατάγεται από την πόλη Dalian της επαρχίας Liaoning της Κίνας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Heilongjiang University, απ' όπου έλαβε (α) Πτυχίο στη Διδασκαλία της Κινεζικής Γλώσσας ως Ξένης Γλώσσας (τίτλος πτυχιακής εργασίας: "Memes in Modern Chinese Buzzwords") το 2013 και (β) Μεταπτυχιακό Τίτλο σε Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία (τίτλος μεταπτυχιακής εργασίας: "A Study of Common Continuing Conjunction in Teaching Chinese as a Foreign Language") το 2016. Στη συνέχεια εργάστηκε μέχρι το 2019 ως διδάσκουσα στο School of International Education των Πανεπιστημίων Dalian Maritime University και Dongbei University of Finance and Economics. Έχει λάβει πιστοποιήσεις για τη Διδασκαλία Κινεζικής Γλώσσας ως Δεύτερης Γλώσσας και για την Εξέταση Επάρκειας Γνώσης Κινεζικής Γλώσσας HSK. Έχει λάβει δύο βραβεία (2016 και 2018) εξαίρετης διδασκαλίας στο International Student Speech Contest και έχει συγγράψει τρεις μελέτες σε γλωσσολογικά θέματα Κινεζικής Γλώσσας. 


  • Συντάχθηκε 24-10-2019 14:35 από Michail Lagoudakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: lagoudakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: 24-10-2019 14:52

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΗΜΜΥ.

    Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019, 3μμ, Γλωσσικό Κέντρο: Ανοικτό δοκιμαστικό μάθημα
    Όποιος προπτυχιακός φοιτητής ενδιαφέρεται μπορεί να πάρει μια πρώτη γεύση ενός εισαγωγικού μαθήματος Κινέζικων.

    Λόγω της κατάληψης του Ιδρύματος, το μάθημα που είχε προγραμματιστεί για σήμερα αναβάλλεται. Θα κοιτάξουμε να δρομολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα σε κατάλληλη ημέρα και ώρα. 

    Να συμπληρώσω επίσης ότι οι δηλώσεις στο μάθημα "ΚΙΝΕΖΙΚΑ Ι" ανέρχονται σε 154 αυτή τη στιγμή (μόνο προπτυχιακοί φοιτητές, από όλες τις Σχολές του ΠΚ). Αύριο είναι η τελευταία μέρα των δηλώσεων για το χειμερινό εξάμηνο και μπορείτε να αλλάξετε τη δήλωσή σας όσες φορές θέλετε μέχρι τη λήξη της προθεσμίας. Όπως έγινε γνωστό στην ενημέρωση της περασμένης εβδομάδας, θα επιλεγούν δύο τμήματα των 15 φοιτητών το κάθε ένα, δηλαδή συνολικά 30 φοιτητές για να παρακολουθήσουν το μάθημα στο τρέχον χειμερινό εξάμηνο. Επειδή αυτός ο αριθμός είναι μόνο το 20% της ζήτησης, όσοι φοιτητές πρέπει να σημειώσουν πρόοδο ως προς το πρόγραμμα σπουδών τους, ας προτιμήσουν να δηλώσουν μόνο μαθήματα της Σχολής τους.


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012