Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κ. Γιακουμάκη Εμμανουήλ, Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 26-02-2020 09:24 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Τίτλος: Εκτίμηση εδαφικών υποχωρήσεων λόγο υπεραντλήσεων στη Λεκάνη Βαγιωνιάς-Ασημίου (Δυτικό τμήμα της λεκάνης Μεσσαράς)

    Εξεταστική Επιτροπή:
    Αν. Καθηγητής Στειακάκης Εμμανουήλ (Επιβλέπων)
    Καθηγητής Μανούτσογλου Εμμανουήλ 
    Καθηγητής Εξαδάκτυλος Γεώργιος

    Περίληψη:
    Η πεδιάδα της Μεσσαράς αποτελεί την μεγαλύτερη και σημαντικότερη αγροτική περιοχή της Κρήτης. Η ανάγκη άρδευσης των αγροτικών εκτάσεων, η απουσία περιβαλλοντικής συνείδησης, σχεδιασμού και ελέγχων, προκάλεσε την ανόρυξη πολυάριθμων γεωτρήσεων, την υπέρμετρη άντληση του υπόγειου νερού και ως εκ τούτου την ταπείνωση της πιεζομετρικής επιφάνειας.
    Σκοπός της εργασίας είναι η εκτίμηση των εδαφικών υποχωρήσεων λόγω της υπεράντλησης στην περιοχή των Βαγιονιάς-Ασημίου.
    Αναλύθηκε ο μηχανισμός εκδήλωσης του φαινομένου των εδαφικών υποχωρήσεων και έγινε προσομοίωση της κινητικής συμπεριφοράς των σχηματισμών στην περιοχή έρευνας με την βοήθεια του λογισμικού πεπερασμένων στοιχείων Plaxis.
    Εκτιμήθηκαν οι αναμενόμενες παραμορφώσεις του εδάφους σε σχέση με την ταπείνωση του υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή και τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με εκτιμήσεις υποχωρήσεων που έχουν προκύψει από άλλες τεχνικές έρευνας.


    Τόπος: Μ1 - Κτίριο ΜΗΧΟΠ, Μ1.111, Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γεωλογίας
    Έναρξη: 12/03/2020 13:00
    Λήξη: 12/03/2020 14:00


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012