Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Επιστροφή Αλλοδαπών/Αλλογενών Φοιτητών για την Εξεταστική

  • Συντάχθηκε 13-06-2020 22:59 από Michail Lagoudakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: lagoudakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: 13-06-2020 23:28

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΗΜΜΥ.

    Εν όψει της έναρξης της εξεταστικής περιόδου του τρέχοντος εαρινού εξαμήνου και επειδή η αρχική και πολύ σημαντική ανακοίνωση ίσως έχει παραβλεφθεί, θα ήθελα να εφιστήσω την προσοχή μιας σημαντικής κατηγορίας φοιτητών μας (αλλοδαποί/αλλογενείς φοιτητές, ιδίως οι προερχόμενοι από Κύπρο και Ιορδανία), οι οποίοι επέστρεψαν, επιστρέφουν ή θα επιστρέψουν αυτές τις ημέρες στα Χανιά για τις εξετάσεις, στο γεγονός ότι πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένο πρωτόκολλο για την απρόσκοπτη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική δραστηριότητα (εργαστηριακές ασκήσεις και εξετάσεις) με φυσική παρουσία. Συγκεκριμένα, θα πρέπει ...

    • να ενημερώσουν αμέσως τη Γραμματεία της Σχολής φοίτησής τους για την ημερομηνία εισόδου τους στην Ελλάδα,
    • να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό (καραντίνα) για χρονικό διάστημα πέντε (5) ημερών,
    • να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο μετά το πέρας των 5 ημερών μέσω Κινητής Μονάδας του ΕΟΔΥ.
       

    Οι δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ για μοριακό έλεγχο γίνονται στην Πολυτεχνειούπολη σε απευθείας συνεννόηση με τους φοιτητές. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες δειγματοληψίες, ενώ έχουν δρομολογηθεί και οι επόμενες δειγματοληψίες, για φοιτητές που έχουν επιστρέψει και έχουν ακολουθήσει πιστά το παραπάνω πρωτόκολλο.

    Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα του ελέγχου είναι αρνητικά, οι φοιτητές δύνανται να συμμετάσχουν κανονικά στην εκπαιδευτική δραστηριότητα. Σε αντίθετη περίπτωση, οι φοιτητές θα πρέπει να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, εφαρμόζοντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για όσο διάστημα απαιτείται.

    Το Πολυτεχνείο Κρήτης θα λάβει κάθε πρόσφορο αναγκαίο μέτρο, προκειμένου να αναπληρωθούν για τους αλλοδαπούς/αλλογενείς φοιτητές οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν λόγω υποχρεωτικής παραμονής κατ’ οίκον. Συνεπώς, μόλις λάβουν την έγκριση του ΕΟΔΥ, οι εν λόγω φοιτητές θα πρέπει ...

    • να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το αίτημά τους στη Γραμματεία της Σχολής για να εξεταστεί από τον Κοσμήτορα,
    • να αναφέρουν εντός τα μαθήματα στα οποία αιτούνται αναπλήρωση της εξέτασης λόγω τήρησης του πρωτοκόλλου.
       

    Κατόπιν έγκρισης, η Γραμματεία θα ενημερώνει τους αντίστοιχους διδάσκοντες και στη συνέχεια η αναπλήρωση θα γίνεται σε συνεννόηση μαζί τους. Οι φοιτητές δεν πρέπει να επιδιώκουν μεμονωμένα αναπληρώσεις με επιμέρους αιτήματα απευθείας στους διδάσκοντες. 

    Για πληρότητα της ενημέρωσης, επισυνάπτεται και πάλι το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας. Πρέπει να τονιστεί ότι αναφέρεται συγκεκριμένα σε επιστροφή φοιτητών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα για συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και υπερισχύει των όποιων κανόνων έχουν τεθεί σε εφαρμογή για επισκέπτες από το εξωτερικό με άλλους σκοπούς, π.χ. τουρισμό ή εμπόριο. Αν υπάρξει αλλαγή στο παραπάνω πρωτόκολλο, θα ενημερωθείτε πάραυτα.

    Το τελευταίο διάστημα οι Γραμματείες όλων των Σχολών έχουν ενημερώσει προσωπικά όλους τους αλλοδαπούς/αλλογενείς φοιτητές τους για την παραπάνω διαδικασία. Επίσης, έχουν καταρτιστεί σχετικές λίστες ανά Σχολή και παρακολουθείται η διαδικασία των ελέγχων του ΕΟΔΥ. Οι διδάσκοντες και οι συνεργάτες τους σε συνεννόηση με τη Γραμματεία της Σχολής τους οφείλουν να ελέγχουν αν οι συμμετέχοντες αλλοδαποί/αλλογενείς φοιτητές στις εξετάσεις με φυσική παρουσία έχουν ολοκληρώσει την παραπάνω διαδικασία, διαφορετικά να τους παραπέμπουν αμέσως στην τήρησή της. Για την πρόληψη τέτοιων προβλημάτων, καλό θα ήταν να ενημερώσουν σχετικά οι διδάσκοντες τους φοιτητές τους μέσω των ανακοινώσεων των μαθημάτων τους με μια παραπομπή στο παρόν. 

    Κλείνω την παρούσα ενημέρωση, τονίζοντας ότι, από τη στιγμή που οι φοιτητές της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι καλυμμένοι ως προς τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η απόκρυψη της επιστροφής από το εξωτερικό, η παράκαμψη του πρωτοκόλλου και η απόπειρα συμμετοχής σε εξέταση χωρίς την τήρησή του. Είναι ευρέως γνωστό ότι το λεγόμενο "σπάσιμο της καραντίνας" επιφέρει νομικές συνέπειες και η καταγεγραμμένη συμμετοχή σε εξέταση εν μέσω καραντίνας αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για την τέλεση της παράβασης! 

    Ατενίζοντας με αισιοδοξία τις όποιες δυσκολίες έχει αυτή η πρωτόγνωρη περίοδος, εύχομαι σε όλους Καλή Επιτυχία!


    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012