Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

The European Study Group on Alcohol and Covid-19

  • Συντάχθηκε 29-06-2020 08:29 από Leonidas Zabetakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: lzampetakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: 407 ΜΠΔ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΠΕΡ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΠΔ

    Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε σε μια διαδικτυακή έρευνα
    Το Technische Universität Dresden (TUD, Γερμανία) και το νοσοκομείο Clínic de Barcelona (FCRB, Ισπανία), με την  υποστήριξη του Εργαστηρίου Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων, του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Ελλάδα και άλλων ινστιτούτων δημόσιας υγείας και έρευνας στην Ευρώπη, υλοποιεί μια σύντομη ευρωπαϊκή έρευνα, με στόχο τον γενικό πληθυσμό, προκειμένου να μελετήσει προσωπικές εμπειρίες και συμπεριφορά κατανάλωσης αλκοόλ (και αποχή) κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πανδημίας του SARS-CoV-2 (κορωναϊού ή COVID-19).
    Με το ξέσπασμα του SARS-CoV-2 στην Ευρώπη, οι πολιτικές δράσεις των εθνικών κυβερνήσεων οδήγησαν σε αλλαγές στην καθημερινή και δημόσια ζωή σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων πιθανών αλλαγών στην κατανάλωση αλκοόλ και επιπτώσεις στην υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.
    Τα δεδομένα από αυτήν την έρευνα θα συμβάλουν στην καλύτερη κατανόηση των συμπεριφορών κατανάλωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας ή παρόμοιων περιόδων και γεγονότων που περιλαμβάνουν περιορισμούς και καραντίνα. Επίσης, τα δεδομένα μπορεί να συμβάλουν στην τεκμηριωμένη πολιτική δράση και στις αποφάσεις σε περιόδους κρίσεων για την προστασία της υγείας και της ευημερίας.
    Η συμμετοχή σας στην έρευνα είναι εθελοντική και ανώνυμη. Η έρευνα είναι διαθέσιμη σε 21 γλώσσες και διαρκεί μόνο 10 λεπτά για να ολοκληρωθεί.
    Ο σύνδεσμος για την την έρευνα στα ελληνικά:
     https://bildungsportal.sachsen.de/umfragen/limesurvey/index.php/684654?lang=el&fbclid=IwAR2hd1LNmHLXtMuoSA0IFs-Ub_UwhfJrcp-WqzRxW2AXAZvgEC1IL5bO8MI
    (η έρευνα θα μείνει ανοιχτή έως τα μέσα Ιουλίου)
    Παρακαλούμε να συμβάλλετε σε αυτήν την έρευνα:
    - Συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο εσείς οι ίδιοι (είτε καταναλώνετε αλκοόλ είτε όχι),
    - Προωθώντας τον σύνδεσμο της έρευνας όσο το δυνατόν ευρύτερα μέσω των δικτύων και των επαφών σας, τόσο επαγγελματικών όσο και προσωπικών.
    Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεισφορά σας!

    The European Study Group on Alcohol and Covid-19


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012