Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

Εκμάθηση Κινεζικής Γλώσσας (ΚΙΝΕΖΙΚΑ Ι) στο Χειμερινό Εξάμηνο 2020

  • Συντάχθηκε 27-09-2020 01:33 από Michail Lagoudakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: lagoudakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: 27-09-2020 12:51

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΗΜΜΥ.

    Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζεται και φέτος η διδασκαλία της Κινεζικής Γλώσσας στο Πολυτεχνείο Κρήτης από την εξειδικευμένη διδάσκουσα Wenjun Zhang (βιογραφικό παρακάτω), η οποία βρίσκεται εδώ και έναν χρόνο στην Πολυτεχνειούπολη μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Οργανισμό Hanban της Κίνας στις 13.02.2019, παρουσία της Πρέσβειρας της Κίνας κας Zhang Qiyue.

    Το προσφερόμενο πρόγραμμα εκμάθησης Κινεζικής Γλώσσας στο Πολυτεχνείο Κρήτης περιλαμβάνει συνολικά τέσσερα (4) εξαμηνιαία μαθήματα (ΚΙΝΕΖΙΚΑ I, II, III, IV), τα οποία διδάσκονται σε σειρά και κάθε μάθημα προϋποθέτει την επιτυχή ολοκλήρωση του προηγουμένου. Οι Σχολές κατά περίπτωση έχουν εντάξει αυτά τα μαθήματα ως ελεύθερης επιλογής (χωρίς συνεισφορά στο βαθμό ή στις προϋποθέσεις αποφοίτησης), είτε στο 2ο+3ο έτος, είτε στο 3ο+4ο έτος. Ήδη μία ομάδα προπτυχιακών φοιτητών από όλες τις Σχολές, η οποία ξεκίνησε πέρυσι με τα ΚΙΝΕΖΙΚΑ Ι στο χειμερινό εξάμηνο και συνέχισε με τα ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΙΙ στο εαρινό εξάμηνο, προχωράει τώρα στα ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΙΙΙ. Παράλληλα όμως ξεκινάει και φέτος, στο χειμερινό εξάμηνο, η νέα τάξη ΚΙΝΕΖΙΚΑ Ι.

    Το ωρολόγιο πρόγραμμα του μαθήματος ΚΙΝΕΖΙΚΑ Ι, όπως φαίνεται ήδη στα προγράμματα των Σχολών, έχει ως εξής:

    • κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, 17:00-19:00
       

    Ειδικά το πρώτο μάθημα, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, 17:00-19:00, θα διεξαχθεί διαδικτυακά (με τηλεδιάσκεψη) και θα είναι ανοικτό σε κάθε ενδιαφερόμενο φοιτητή (ή μέλος της Πολυτεχνικής κοινότητας) που θέλει να αποκομίσει μια πρώτη εικόνα του μαθήματος και μια πρώτη γεύση της γλώσσας! Για συμμετοχή σ' αυτό το πρώτο μάθημα, χρησιμοποιήστε τα παρακάτω στοιχεία τηλεδιάσκεψης (δεν απαιτείται κάποια προεγγραφή):

    https://tuc-gr.zoom.us/j/84754111270?pwd=K3gvQUdyQ0ljaFhFcVJVTDkwL0VPZz09
    Meeting ID: 847 5411 1270
    password: 971941

    Καλούνται οι προπτυχιακοί φοιτητές, οι οποίοι βρίσκονται στο 2ο ή 3ο έτος σπουδών (για να μπορούν να δηλώσουν το μάθημα στο φοιτητολόγιο) και ενδιαφέρονται σοβαρά να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν την σειρά και των τεσσάρων μαθημάτων, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους κάνοντας εγγραφή (enrollment) στο μάθημα 中文1 (Chinese 1, 2020-2021) στην ηλεκτρονική πλατφόρμα moodle.tuc.gr του Γλωσσικού Κέντρου από τώρα έως την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 στις 12 το μεσημέρι. Εάν ο αριθμός των εγγεγραμμένων φοιτητών είναι μεγάλος, θα χρειαστεί να γίνει επιλογή περίπου 25 φοιτητών, ώστε το μέγεθος της τάξης να διασφαλίζει την αποτελεσματικότητα του μαθήματος. Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή ορισμένη από τη Σύγκλητο βάσει της ακαδημαϊκής πρόοδου των ενδιαφερομένων φοιτητών στο πρόγραμμα σπουδών τους και ο αριθμός των θέσεων ανά Σχολή θα είναι ανάλογος του ενδιαφέροντος που θα εκδηλωθεί από κάθε Σχολή, όπως και πέρυσι.

    Εύχομαι και φέτος η Πολυτεχνική κοινότητα να αγκαλιάσει τη μοναδική αυτή εκπαιδευτική δραστηριότητα που προσφέρεται στους φοιτητές μας για να τους δώσει σημαντικά εφόδια, η αξία των οποίων δεν θα αργήσει να φανεί. Καλό εξάμηνο!

     


    Βιογραφικό της κας Wenjun Zhang

    Η κα Wenjun Zhang κατάγεται από την πόλη Dalian της επαρχίας Liaoning της Κίνας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Heilongjiang University, απ' όπου έλαβε (α) Πτυχίο στη Διδασκαλία της Κινεζικής Γλώσσας ως Ξένης Γλώσσας (τίτλος πτυχιακής εργασίας: "Memes in Modern Chinese Buzzwords") το 2013 και (β) Μεταπτυχιακό Τίτλο σε Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία (τίτλος μεταπτυχιακής εργασίας: "A Study of Common Continuing Conjunction in Teaching Chinese as a Foreign Language") το 2016. Στη συνέχεια εργάστηκε μέχρι το 2019 ως διδάσκουσα στο School of International Education των Πανεπιστημίων Dalian Maritime University και Dongbei University of Finance and Economics. Έχει λάβει πιστοποιήσεις για τη Διδασκαλία Κινεζικής Γλώσσας ως Δεύτερης Γλώσσας και για την Εξέταση Επάρκειας Γνώσης Κινεζικής Γλώσσας HSK. Έχει λάβει δύο βραβεία (2016 και 2018) εξαίρετης διδασκαλίας στο International Student Speech Contest και έχει συγγράψει τρεις μελέτες σε γλωσσολογικά θέματα Κινεζικής Γλώσσας. Από το 2019 βρίσκεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης ως διδάσκουσα της Κινεζικής Γλώσσας βάσει συμφώνου συνεργασίας με τον Οργανισμό Hanban της Κίνας.


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012