Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Γενικευμένο τεχνικό πρόβλημα στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πολυτεχνείου Κρήτης

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 4 Μαΐου 2021, υπάρχει γενικευμένο τεχνικό πρόβλημα σε υπολογιστικά συστήματα του Πολυτεχνείου Κρήτης. Επηρεάζεται μεγάλο πλήθος ηλεκτρονικών υπηρεσιών, και ιδιαίτερα υπηρεσίες που απαιτούν αυθεντικοποίηση χρηστών (απαιτούν δηλαδή τη σύνδεση με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης). Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όλες τις υπηρεσίες που κάνουν χρήση των κωδικών του Μηχανογραφικού Κέντρου. Το προσωπικό της Διεύθυνσης εργάζεται για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των υπηρεσιών και θα σας κρατάμε ενήμερους. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση και ευχαριστούμε πολύ για την κατανόησή σας.


Τελευταία Ενημέρωση: Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Οι εργασίες στον authentication server έχουν ολοκληρωθεί και σχεδόν όλοι οι χρήστες έχουν ανακτήσει την πρόσβαση σε υπηρεσίες.

Οι εργασίες πλέον επικεντρώνονται στον νέο mail server και περιλαμβάνουν την εγκατάστασή του εκ νέου στο φυσικό μηχάνημα, τη διασύνδεσή του με τον νέο authentication server και την προσπάθεια διασύνδεσής του με τις υφιστάμενες θυρίδες των περίπου 15.000 χρηστών του ιδρύματος με στόχο την ανάκτηση των αποθηκευμένων μηνυμάτων σε αυτές. Στην εξειδικευμένη αυτή προσπάθεια συμμετέχουν και εξωτερικοί πιστοποιημένοι συνεργάτες με εμπειρία σε τέτοιου είδους διαδικασίες ανάκτησης.

Λόγω των λεπτών χειρισμών που απαιτεί η ανάκτηση των αποθηκευμένων μηνυμάτων σε συνδυασμό με τον μεγάλο όγκο της πληροφορίας που πρέπει να ανακτηθεί, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο ακριβής χρόνος επαναλειτουργίας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και ελπίζουμε ότι αύριο θα έχουμε μια καλύτερη εκτίμηση του χρονοδιάγραμματος επαναλειτουργίας της υπηρεσίας.


Ενημέρωση: Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Ο νέος authentication server είναι λειτουργικός, έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές και οι ρυθμίσεις, και έχει διατεθεί προς ευρεία χρήση. Τα usernames των χρηστών είναι αυτά που γνωρίζει ο καθένας, ωστόσο τα ισχύοντα passwords αυτή τη στιγμή είναι αυτά που είχαν επιλέξει οι χρήστες έως τον Νοέμβριο του 2019. Παρακαλούνται όλα τα μέλη της Πολυτεχνικής Κοινότητας να ενεργήσουν σύμφωνα με τις παρακάτω επιλογές:

 1. Αν δεν έχετε αλλάξει password από το Νοέμβριο του 2019 και μετά ή θυμάστε το password που είχατε το Νοέμβριο του 2019, είστε έτοιμοι και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες που απαιτούν ιδρυματικό authentication, πλην του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

 2. Αν είστε φοιτητές που εγγραφήκατε στο Ίδρυμα από τις αρχές του 2020 και μετά, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το προσωπικό του Μηχανογραφικού Κέντρου (ΜΚ) από αύριο Δευτέρα (όχι σήμερα), καθημερινά από τις 8πμ, διότι εκκρεμεί η επανασύνδεση των λογαριασμών σας στο σύστημα, για να ταυτοποιηθείτε και να σας δοθεί ένα προσωρινό password. Στη συνέχεια, μέσω της σελίδας pwd.tuc.gr, θα επιλέξετε όποιο password προτιμάτε και θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες που απαιτούν ιδρυματικό authentication, πλην του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

 3. Αν δεν θυμάστε το password που είχατε το Νοέμβριο του 2019, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το προσωπικό του Μηχανογραφικού Κέντρου (ΜΚ) για να ταυτοποιηθείτε και να σας δοθεί ένα προσωρινό password. Το προσωπικό του ΜΚ θα είναι στη διάθεσή σας γι' αυτό το σκοπό σήμερα Κυριακή, 7μμ-10μμ, και από αύριο Δευτέρα, καθημερινά από τις 8πμ. Στη συνέχεια, μέσω της σελίδας pwd.tuc.gr, θα επιλέξετε όποιο password προτιμάτε και θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες που απαιτούν ιδρυματικό authentication, πλην του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το προσωπικό του Μηχανογραφικού Κέντρου (ΜΚ) τηλεφωνικά (2821037400, 2821037571) ή μέσω του Zoom Demo Room.

Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε να σημειώσουμε ότι, καθώς οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται, ενδέχεται κατά περιόδους να παρουσιάζονται ολιγόλεπτες διακοπές στην υπηρεσία authentication.

Βάσει των παραπάνω, τα εξ αποστάσεως μαθήματα από αύριο Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 θα διεξαχθούν κανονικά.

Ανακοίνωση Δικαιούχων Βραβείων ΑΝΕΚ Lines 2020

 • 1
 • Συντάχθηκε 05-11-2020 11:39 από Lagoudakis Michail Πληροφορίες σύνταξης

  Email συντάκτη: lagoudakis<στο>ece.tuc.gr

  Ενημερώθηκε: -

  Ιδιότητα: ΔΕΠ ΗΜΜΥ.

  Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει επίσημα τα ονόματα των δικαιούχων των βραβείων ΑΝΕΚ Lines για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Τα βραβεία ΑΝΕΚ Lines δίνονται σε πέντε (5) αποφοίτους, έναν από κάθε Σχολή του Ιδρύματος, οι οποίοι πέτυχαν τον υψηλότερο βαθμό Διπλώματος μεταξύ όλων των αποφοίτων της Σχολής κατά το ακαδημαϊκό έτος αναφοράς (ανακηρύξεις εξεταστικής χειμερινού εξαμήνου, εξεταστικής εαρινού εξαμήνου, επαναληπτικής εξεταστικής).  

  Η ΑΝΕΚ Lines χορηγεί σε κάθε δικαιούχο ένα εισιτήριο δύο ατόμων με ισχύ ενός έτους για δωρεάν ταξίδι σε δίκλινη καμπίνα με κάποιο από τα πλοία της, προς Σαντορίνη, Μήλο, Ανάφη, Κάσο, Κάρπαθο, Χάλκη, Ρόδο από Πειραιά με επιστροφή.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Ακαδημαϊκών Θεμάτων, οι δικαιούχοι του βραβείου ANEK Lines για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 είναι οι απόφοιτοι:    


  Αϊνατζόγλου Κωνσταντίνα του Κωνσταντίνου
  απόφοιτος Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης
  με βαθμό Διπλώματος 8,64 (ανακήρυξη εξεταστικής εαρινού εξαμήνου)


  Τεφτίκη Αγάπη του Κωνσταντίνου
  απόφοιτος Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων
  με βαθμό Διπλώματος 8,73 (ανακήρυξη εξεταστικής εαρινού εξαμήνου)


  Δόβρου Αικατερίνη του Νικολάου
  απόφοιτος Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
  με βαθμό Διπλώματος 9,66 (ανακήρυξη εξεταστικής εαρινού εξαμήνου)


  Ανδρέου Κωνσταντίνου του Ανδρέου
  απόφοιτος Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος
  με βαθμό Διπλώματος 8,04 (ανακήρυξη επαναληπτικής εξεταστικής)


  Μπενιουδάκη Αγγελική του Εμμανουήλ
  απόφοιτος Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών
  με βαθμό Διπλώματος 9,45 (ανακήρυξη εξεταστικής εαρινού εξαμήνου)  Η επίδοση των βραβείων ΑΝΕΚ Lines θα πραγματοποιηθεί κατά την ψηφιακή Τελετή Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού του Πολυτεχνείου Κρήτης, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020.


  Συνημμένα:

 • 1
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012