Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Γενικευμένο τεχνικό πρόβλημα στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πολυτεχνείου Κρήτης

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 4 Μαΐου 2021, υπάρχει γενικευμένο τεχνικό πρόβλημα σε υπολογιστικά συστήματα του Πολυτεχνείου Κρήτης. Επηρεάζεται μεγάλο πλήθος ηλεκτρονικών υπηρεσιών, και ιδιαίτερα υπηρεσίες που απαιτούν αυθεντικοποίηση χρηστών (απαιτούν δηλαδή τη σύνδεση με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης). Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όλες τις υπηρεσίες που κάνουν χρήση των κωδικών του Μηχανογραφικού Κέντρου. Το προσωπικό της Διεύθυνσης εργάζεται για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των υπηρεσιών και θα σας κρατάμε ενήμερους. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση και ευχαριστούμε πολύ για την κατανόησή σας.


Τελευταία Ενημέρωση: Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Ο νέος authentication server είναι λειτουργικός, έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές και οι ρυθμίσεις, και έχει διατεθεί προς ευρεία χρήση. Τα usernames των χρηστών είναι αυτά που γνωρίζει ο καθένας, ωστόσο τα ισχύοντα passwords αυτή τη στιγμή είναι αυτά που είχαν επιλέξει οι χρήστες έως τον Νοέμβριο του 2019. Παρακαλούνται όλα τα μέλη της Πολυτεχνικής Κοινότητας να ενεργήσουν σύμφωνα με τις παρακάτω επιλογές:

 1. Αν δεν έχετε αλλάξει password από το Νοέμβριο του 2019 και μετά ή θυμάστε το password που είχατε το Νοέμβριο του 2019, είστε έτοιμοι και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες που απαιτούν ιδρυματικό authentication, πλην του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

 2. Αν είστε φοιτητές που εγγραφήκατε στο Ίδρυμα από τις αρχές του 2020 και μετά, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το προσωπικό του Μηχανογραφικού Κέντρου (ΜΚ) από αύριο Δευτέρα (όχι σήμερα), καθημερινά από τις 8πμ, διότι εκκρεμεί η επανασύνδεση των λογαριασμών σας στο σύστημα, για να ταυτοποιηθείτε και να σας δοθεί ένα προσωρινό password. Στη συνέχεια, μέσω της σελίδας pwd.tuc.gr, θα επιλέξετε όποιο password προτιμάτε και θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες που απαιτούν ιδρυματικό authentication, πλην του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

 3. Αν δεν θυμάστε το password που είχατε το Νοέμβριο του 2019, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το προσωπικό του Μηχανογραφικού Κέντρου (ΜΚ) για να ταυτοποιηθείτε και να σας δοθεί ένα προσωρινό password. Το προσωπικό του ΜΚ θα είναι στη διάθεσή σας γι' αυτό το σκοπό σήμερα Κυριακή, 7μμ-10μμ, και από αύριο Δευτέρα, καθημερινά από τις 8πμ. Στη συνέχεια, μέσω της σελίδας pwd.tuc.gr, θα επιλέξετε όποιο password προτιμάτε και θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες που απαιτούν ιδρυματικό authentication, πλην του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το προσωπικό του Μηχανογραφικού Κέντρου (ΜΚ) τηλεφωνικά (2821037400, 2821037571) ή μέσω του Zoom Demo Room.

Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε να σημειώσουμε ότι, καθώς οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται, ενδέχεται κατά περιόδους να παρουσιάζονται ολιγόλεπτες διακοπές στην υπηρεσία authentication.

Βάσει των παραπάνω, τα εξ αποστάσεως μαθήματα από αύριο Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 θα διεξαχθούν κανονικά.

Ανακοίνωση Δικαιούχων Υποτροφιών Αριστείας Παγκρητίου Κληροδοτήματος 2020

 • 1
 • Συντάχθηκε 10-12-2020 14:33 από Lagoudakis Michail Πληροφορίες σύνταξης

  Email συντάκτη: lagoudakis<στο>ece.tuc.gr

  Ενημερώθηκε: -

  Ιδιότητα: ΔΕΠ ΗΜΜΥ.

  Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει επίσημα τα ονόματα των δικαιούχων των Υποτροφιών Αριστείας του Παγκρητίου Κληροδοτήματος για το έτος 2020.

  Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για χρηματοδότηση πέντε (5) υποτροφιών αριστείας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές για να εκπονήσουν έρευνα στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Το χρηματικό ποσό για κάθε υποτροφία είναι $4.000 (ΗΠΑ) και αποτελεί δωρεά του Παγκρητίου Κληροδοτήματος [www.pancretanpef.org]. Οι υποτροφίες απονέμονται σε πέντε (5) φοιτητές, έναν από κάθε Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης, που φοιτούν σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ιδρύματος και βρίσκονται στα τρία πρώτα εξάμηνα των σπουδών τους.

  Η αξιολόγηση των προτάσεων έγινε από Καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης που έχουν τιμηθεί με το Βραβείο Αριστείας του Ιδρύματος. Τα κριτήρια αξιολόγησης περιελάμβαναν την επιστημονική πρωτοτυπία του έργου, την μεθοδολογία υλοποίησης του έργου και την επιστημονική επάρκεια του υποψήφιου μεταπτυχιακού φοιτητή. Με απόφαση της επιτροπής, οι φετινοί δικαιούχοι των Υποτροφιών Αριστείας του Παγκρητίου Κληροδοτήματος είναι οι παρακάτω μεταπτυχιακοί φοιτητές (αναγράφεται παράλληλα και ο τίτλος της ερευνητικής τους εργασίας):

  • Αργυρώ Πανιεράκη   (Σχολή ΜΠΔ, 3ο εξάμηνο – επιβλέπων: Καθ. Ν. Μπιλάλης)
   Βελτιστοποίηση Μελέτης και Τρισδιάστατη Εκτύπωση Βιοϊατρικού Εμφυτεύματος
    
  • Νικόλαος Αθανασάκης   (Σχολή ΜΗΧΟΠ, 1ο εξάμηνο – επιβλέπων: Καθ. Γ. Χρηστίδης)
   Αλληλεπίδραση του Καολινίτη με τον Μύκητα Penicillium Purpurogenum για Δημιουργία Μεταβολιτών με Αντιβακτηριακή Δράση
    
  • Γρηγόριος Ντουσάκης   (Σχολή ΗΜΜΥ, 1ο εξάμηνο – επιβλέπων: Αν. Καθ. Σ. Ιωαννίδης)
   Εφαρμογές Αδρομερούς Δυναμικής Ανάλυσης Απόδοσης και Ασφάλειας Βιβλιοθηκών Λογισμικού με το Εργαλείο Lya
    
  • Εμμανουήλ Βήχος   (Σχολή ΜΗΠΕΡ, 1ο εξάμηνο – επιβλέπων: Καθ. Θ. Τσούτσος)
   Σχεδιασμός Αυτόνομου Λιμένα Υδρογόνου μηδενικής Κατανάλωσης Ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΛΥΚΗ)
    
  • Χαράλαμπος Μουδατσάκης   (Σχολή ΑΡΜΗΧ, 1ο εξάμηνο – επιβλέπουσα: Αν. Καθ. Α. Κωτσάκη)
   Τρόποι και Μέθοδοι Αποκαταστάσεων και Επεμβάσεων των Εγκαταλελειμμένων Βιομηχανικών Κτιρίων της Κρήτης
    

  Η επίδοση των τίτλων των Υποτροφιών Αριστείας του Παγκρητίου Κληροδοτήματος 2020 θα πραγματοποιηθεί από την Πρόεδρο του Παγκρητίου Κληροδοτήματος κα Άννα Γιαννούλια κατά την ψηφιακή Τελετή Απονομής Διδακτορικών Διπλωμάτων και Διπλωμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πολυτεχνείου Κρήτης, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 18:00.


  Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης


  Συνημμένα:

 • 1
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012