Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Γενικευμένο τεχνικό πρόβλημα στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πολυτεχνείου Κρήτης

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 4 Μαΐου 2021, υπήρξε γενικευμένο τεχνικό πρόβλημα σε υπολογιστικά συστήματα του Πολυτεχνείου Κρήτης. Επηρεάστηκε μεγάλο πλήθος ηλεκτρονικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα οι υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν σταδιακά και όλες οι υπηρεσίες αποκαταστάθηκαν και πλέον λειτουργούν κανονικά.


Ενημέρωση: Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Πληροφορούμε τους χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Ιδρύματος ότι αύριο, Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, από τις 6:00 έως τις 8:00 το πρωί θα παρουσιαστεί προγραμματισμένη διακοπή στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στον εξυπηρετητή και τα συστήματα backup.


Πληροφορίες για το νέο Authentication Service

Ο νέος authentication server είναι λειτουργικός, έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές και οι ρυθμίσεις, και έχει διατεθεί προς ευρεία χρήση. Τα usernames των χρηστών είναι αυτά που γνωρίζει ο καθένας, ωστόσο τα ισχύοντα passwords αυτή τη στιγμή είναι αυτά που είχαν επιλέξει οι χρήστες έως τον Νοέμβριο του 2019. Παρακαλούνται όλα τα μέλη της Πολυτεχνικής Κοινότητας να ενεργήσουν σύμφωνα με τις παρακάτω επιλογές:

 1. Αν δεν έχετε αλλάξει password από το Νοέμβριο του 2019 και μετά ή θυμάστε το password που είχατε το Νοέμβριο του 2019, είστε έτοιμοι και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες που απαιτούν ιδρυματικό authentication, πλην του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

 2. Αν είστε φοιτητές που εγγραφήκατε στο Ίδρυμα από τις αρχές του 2020 και μετά, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το προσωπικό του Μηχανογραφικού Κέντρου (ΜΚ), διότι εκκρεμεί η επανασύνδεση των λογαριασμών σας στο σύστημα, για να ταυτοποιηθείτε και να σας δοθεί ένα προσωρινό password. Στη συνέχεια, μέσω της σελίδας pwd.tuc.gr, θα επιλέξετε όποιο password προτιμάτε και θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες που απαιτούν ιδρυματικό authentication, πλην του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

 3. Αν δεν θυμάστε το password που είχατε το Νοέμβριο του 2019, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το προσωπικό του Μηχανογραφικού Κέντρου (ΜΚ) για να ταυτοποιηθείτε και να σας δοθεί ένα προσωρινό password. Στη συνέχεια, μέσω της σελίδας pwd.tuc.gr, θα επιλέξετε όποιο password προτιμάτε και θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες που απαιτούν ιδρυματικό authentication, πλην του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Για απορίες και προβλήματα μπορείτε να απευθύνεστε στο προσωπικό του Μηχανογραφικού Κέντρου (ΜΚ) καθημερινά από τις 8πμ στα τηλέφωνα 2821037400, 2821037571 και μέσω του Zoom Demo Room.

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Εαρινού Εξαμήνου 2020-2021

 • 1
 • Συντάχθηκε 05-02-2021 23:51 από Lagoudakis Michail Πληροφορίες σύνταξης

  Email συντάκτη: lagoudakis<στο>ece.tuc.gr

  Ενημερώθηκε: -

  Ιδιότητα: ΔΕΠ ΗΜΜΥ.

  Το ωρολόγιο πρόγραμμα του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 έχει αναρτηθεί στην οικεία ιστοσελίδα με τα προγράμματα μαθημάτων και εξετάσεων. Ενδέχεται να υπάρξουν μικρές διορθώσεις μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, γι' αυτό και τα αρχεία είναι ανοικτά προς το παρόν μόνο για ανάγνωση. Μετά τους τελικούς ελέγχους από τις Γραμματείες, το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί και τα αρχεία θα είναι διαθέσιμα για εκτύπωση ή κατέβασμα.

  Υπενθυμίζεται ότι τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου ξεκινούν τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

  Καλή ξεκούραση με την ολοκλήρωση της εξεταστικής αύριο και (αργότερα) καλό εαρινό εξάμηνο!


 • Συντάχθηκε 15-02-2021 09:04 από Lagoudakis Michail Πληροφορίες σύνταξης

  Email συντάκτη: lagoudakis<στο>ece.tuc.gr

  Ενημερώθηκε: -

  Ιδιότητα: ΔΕΠ ΗΜΜΥ.

  Για ενημέρωση, μετά τους ελέγχους και κάποιες μικροδιορθώσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα, το ωρολόγιο πρόγραμμα έχει οριστικοποιηθεί και τα αρχεία είναι πλέον διαθέσιμα για εκτύπωση ή κατέβασμα.

  Επίσης, παρόλο που δεν αναφέρθηκε ρητά, αλλά θα πρέπει να είναι προφανές σε όλους, όλο το εκπαιδευτικό έργο του νέου εξαμήνου διεξάγεται εξ αποστάσεως μέχρι νεωτέρας. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα αλλάξει κάτι στη διάρκεια του εξαμήνου, εξάλλου οι αποφάσεις και τα ΦΕΚ ανανεώνονται σε εβδομαδιαία βάση. Εάν έχουμε κάποια αλλαγή, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

  Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, πρώτη μέρα του εαρινού εξαμήνου σήμερα! Καλή αρχή!


 • 1
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012