Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Γενικευμένο τεχνικό πρόβλημα στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πολυτεχνείου Κρήτης

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, 4/5, υπάρχει γενικευμένο τεχνικό πρόβλημα σε υπολογιστικά συστήματα του Πολυτεχνείου Κρήτης. Επηρεάζεται μεγάλο πλήθος ηλεκτρονικών υπηρεσιών, και ιδιαίτερα υπηρεσίες που απαιτούν αυθεντικοποίηση χρηστών (απαιτούν δηλαδή τη σύνδεση με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης). Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όλες τις υπηρεσίες που κάνουν χρήση των κωδικών του Μηχανογραφικού Κέντρου. Το προσωπικό της Διεύθυνσης εργάζεται για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των υπηρεσιών και θα σας κρατάμε ενήμερους. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση και ευχαριστούμε πολύ για την κατανόησή σας.


Ενημέρωση: Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε δύο εξυπηρετητές (servers), οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των χρηστών (active directory) και για το κεντρικό σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών (exchange server). Οι συγκεκριμένοι εξυπηρετητές έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και οι υπηρεσίες που προσφέρουν έχουν καταστεί αυτή τη στιγμή ανενεργές. Το γεγονός αυτό επίσης επηρεάζει την πλειονότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Πολυτεχνείου Κρήτης (forum, eclass, moodle, zoom, φοιτητολόγιο, Εύδοξος, Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, ΑΠΕΛΛΑ, wifi, vpn, ...), αν και οι ίδιες δεν έχουν επηρεαστεί, καθώς για την πρόσβαση σε αυτές απατείται η ταυτοποίηση / πιστοποίηση (authentication) των χρηστών. Αυτή τη στιγμή, το προσωπικό της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Υπολογιστικής Υποδομής εργάζεται για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της λειτουργίας των δύο υπηρεσιών σε νέους servers, αξιοποιώντας αντίγραφα ασφαλείας.

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας κ. Αλμπάνη Ευάγγελου , Σχολή ΜΠΔ

 • 1
 • Συντάχθηκε 21-04-2021 11:01 Πληροφορίες σύνταξης

  Ενημερώθηκε: -

  Τόπος:
  Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης
  Έναρξη: 23/04/2021 16:30
  Λήξη: 23/04/2021 17:00

  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

  ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

   

  Ονοματεπώνυμο:   Αλμπάνης Ευάγγελος

  Αριθμός Μητρώου:              2014010144

   

  Θέμα

  Τίτλος στα Ελληνικά:            Μεθευρετικός αλγόριθμος αποδοχής κατωφλίου για το ανοιχτό πρόβλημα δρομολόγησης οχημάτων.

   

  Επιτροπή:

  Επιβλέπων:     Μαρινάκης Ιωάννης

  Πρώτο Μέλος:            Ματσατσίνης Νικόλαος

  Δεύτερο Μέλος:          Μαρινάκη Μαγδαληνή

   

  Περίληψη της εργασίας στα Ελληνικά:           Σε μια κοινωνία στην οποία ο ανταγωνισμός και οι απαιτήσεις των καταναλωτών συνεχώς αυξάνονται, η μελέτη της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι πολύ σημαντική για μια επιχείρηση έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστική, πιο αποδοτική και κερδοφόρα. Η παρούσα διπλωματική εργασία ασχολείται με το Ανοιχτό Πρόβλημα Δρομολόγησης Οχημάτων ή OVRP (Open Vehicle Routing Problem). Το συγκεκριμένο πρόβλημα βρίσκει εφαρμογή κυρίως σε εταιρίες στις οποίες δεν χρειάζεται τα οχήματα που χρησιμοποιούνται για τη διανομή να επιστρέφουν στην αποθήκη. Όλα τα οχήματα ξεκινούν από την αποθήκη και πρέπει να εξυπηρετήσουν όλους τους κόμβους (πελάτες) με τη ζήτηση του καθενός χωρίς να παραβιαστούν οι περιορισμοί χωρητικότητας των οχημάτων και μέγιστου χρόνου διαδρομής. Στόχος του προβλήματος είναι η εύρεση λύσης με όσο το δυνατόν λιγότερα οχήματα και την ελαχιστοποίηση της συνολικής απόστασης των διαδρομών. Για την εύρεση των αρχικών εφικτών λύσεων χρησιμοποιείται ο Αλγόριθμος Άπληστης Τυχαιοποιημένης Προσαρμοστικής Αναζήτησης γνωστός και ως GRASP (Greedy Randomized Adaptive Search Procedure). Στη συνέχεια για τη βελτίωση της αρχικής λύσης χρησιμοποιείται ο αλγόριθμος αποδοχής κατωφλίου (Threshold Accepted) σε συνδυασμό με τέσσερις αλγόριθμους τοπικής αναζήτησης (1-0 relocate, 1-1 exchange, opt , swap). Ο αλγόριθμος εφαρμόζεται σε παραδείγματα της βιβλιογραφίας και γίνεται σύγκριση με τα βέλτιστα αποτελέσματα που έχουν δημοσιευτεί. Για την υλοποίηση του κώδικα χρησιμοποιήθηκε η προγραμματιστική γλώσσα Matlab.


   

  ​​​​​​​Ημερομηνία Εξέτασης

  Ημέρα/Μήνας/Έτος:             23/4/2021

  Ώρα:                       16:30

   

  ​​​​​​​Χώρος Εξέτασης

  Αίθουσα:               https://tuc-gr.zoom.us/j/94963033158?pwd=VmhmMG5IazRWNGJNRmxXU2oySzFvQT09

  Κτίριο:    ………………………………………

   

    • 1
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012