Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

“Innovation & Entrepreneurship” Θερινό Σχολείο στα Χανιά από το EURECAPRO

  • Συντάχθηκε 24-06-2022 15:47 από Eleni Papadogeorgaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: epapadogeorgaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: 24-06-2022 23:05

    Ιδιότητα: υπάλληλος.

    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για συμμετοχή στο θερινό σχολείο EURECA-PRO Summer School 2022
    [ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ERASMUS https://bit.ly/3ungJCD ]

    Οι φοιτητές / φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης, εταίρου του «Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου για την Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή EURECA PRO on Responsible Consumption and Production», που επιθυμούν να συμμετέχουν στο θερινό σχολείο EURECA PRO Summer School 2022, το οποίο διοργανώνεται από το Πολυτεχνείο Κρήτης και θα λάβει χώρα στα Χανιά, μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους έως και την Πέμπτη 30/6/2022 στο σύνδεσμο:

    https://www.eurecapro.eu/eureca-pro-summer-school-on-innovation-entrepreneurship/

    αποστέλλοντας στα αγγλικά

    1. Συνοδευτική επιστολή
    2. Βιογραφικό Σημείωμα
    3. Επιστολή κινήτρων (απλή επιστολή ή βίντεο ή πόστερ κτλ)
    4. Πιστοποιητικό γνώσης Αγγλικών επιπέδου Β2 και πάνω

    [Σημείωση: οι προπτυχιακοί φοιτητές πρέπει να έχουν κατοχυρώσει 90 ECTS]

    Περιγραφή του εντατικού προγράμματος μικτής κινητικότητας: EURECA PRO Summer School 2022

    Θέμα: “Innovation & Entrepreneurship”

    Διάρκεια: 2 μήνες ECTS: 3

    Αριθμός συμμετεχόντων από ΠΚ: 3

    Είδος κινητικότητας: μικτή - κινητικότητα με φυσική παρουσία 5 ημερών που συνδυάζεται με υποχρεωτική εικονική συνιστώσα.

    Προφίλ συμμετεχόντων: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες [Σημείωση: οι προπτυχιακοί φοιτητές πρέπει να έχουν κατοχυρώσει 90 ECTS].

    Διάρθρωση: Το θερινό σχολείο διοργανώνεται σε 3 φάσεις, συνολικής διάρκειας 2 μηνών (με απόδοση 3 ECTS).

    Μία υποχρεωτικά εικονική δραστηριότητα που ξεκινά στις 22.8.2022, ένα μήνα πριν από την έναρξη του θερινού σχολείου με φυσική κινητικότητα στα Χανιά, έδρα του Πολυτεχνείου Κρήτης, από 19 Σεπτεμβρίου έως 26 Σεπτεμβρίου 2022 και ολοκληρώνεται με εικονική κινητικότητα έως τις 31.10.2022.

    Στην αρχική υποχρεωτικά εικονική κινητικότητα, οι συμμετέχοντες θα υλοποιήσουν περίοδο αυτόνομης μελέτης με θέμα «Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα», χρησιμοποιώντας τη συνιστώμενη βιβλιογραφία που θα τους δοθεί και θα προετοιμάσουν μια σύντομη αυτό-παρουσίαση σχετικά με τον τόπο σπουδών τους, το πρόγραμμα σπουδών τους και τους λόγους που τους οδήγησαν να παρακολουθήσουν το θερινό σχολείο με θέμα «Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα». Επιπλέον, θα λάβουν μέρος σε ένα σύντομο πρόγραμμα εκμάθησης γερμανικής γλώσσας (12 ώρες).

    Στη συνέχεια, ακολουθεί μια εβδομάδα μάθησης και συνεργασίας που θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στα Χανιά στο Πολυτεχνείο Κρήτης από 19 Σεπτεμβρίου έως 26 Σεπτεμβρίου 2022. Παρουσιάσεις και εργαστήρια από επιστήμονες και εμπειρογνώμονες θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες βασικές και εξειδικευμένες γνώσεις καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Ένα ταυτόχρονο υποστηρικτικό πρόγραμμα θα επιτρέψει τη γνωριμία με τον πολιτισμό και τις ανταλλαγές μεταξύ των υπόλοιπων συμμετεχόντων. Το θερινό σχολείο ολοκληρώνεται με την προετοιμασία μιας ομαδικής αναφοράς/εργασίας ως τις 31.10.2022. Οι συμμετέχοντες εργάζονται σε διεθνείς και διεπιστημονικές ομάδες για την ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής ιδέας που θα συνεισφέρει με έναν από τους ακόλουθους επιστημονικούς τομείς – στόχους του EURECA-PRO: (i) Responsible Material Flows, (ii) Environment and Water, (iii) Sustainable Materials and Products (iv) Clean Energy (v) Process Automation and Industry 4.0.

     

    Α. Προϋποθέσεις συμμετοχής

    Οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα κινητικότητας είναι:

    1. Ο/Η φοιτητής/τρια πρέπει να είναι εγγεγραμμένος/η στο Πολυτεχνείο Κρήτης και να πραγματοποιεί σπουδές που οδηγούν στην απόκτηση πτυχίου/διπλώματος του Ιδρύματος συμπεριλαμβανομένου του διπλώματος διδακτορικού επίπεδου.

    2. Οι προπτυχιακοί φοιτητές απαιτείται να έχουν κατοχυρώσει, μέχρι τη στιγμή υποβολής της αίτησής τους, 90 ECTS.

    3. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες.

     

    Β. Δικαιολογητικά Υποβολής

    1. Συνοδευτική επιστολή - Cover letter

    2. Βιογραφικό Σημείωμα - CV

    3. Επιστολή κινήτρου - Motivation letter (απλή επιστολή ή βίντεο, ή πόστερ κτλ)

    4. Αναγνωρισμένο πιστοποιητικό αγγλικής γλώσσας επιπέδου Β2 και πάνω. Το πιστοποιητικό υποβάλλεται ως σαρωμένο αντίγραφο σε αρχείο pdf, χωρίς να απαιτείται μετάφραση ή επικύρωσή του.

    5. Πιστοποιητικό Αναλυτικής βαθμολογίας (ισχύει μόνο για τους προπτυχιακούς φοιτητές), το οποίο εκδίδεται ηλεκτρονικά από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών (ΚΕΦ) του Πολυτεχνείου Κρήτης, κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερόμενου φοιτητή.

     

    Γ. Αξιολόγηση

    Μετά τον απαραίτητο έλεγχο για την πληρότητα, την εγκυρότητα και το εμπρόθεσμο των αιτήσεων, οι αιτήσεις αποστέλλονται στους αντίστοιχους Ακαδημαϊκούς Υπευθύνους Erasmus. Οι Ακαδημαϊκοί Υπεύθυνοι προβαίνουν στην αξιολόγηση των φοιτητών σύμφωνα με τον Κανονισμό Συμμετοχής Αξιολόγησης και Επιλογής φοιτητών/τριών στο πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ και σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει το EURECA-PRO. Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται σε προσωπικό επίπεδο (μέσω της αποστολής e-mail) και ο κατάλογος επιλεγέντων αναρτάται στην ιστοσελίδα του Erasmus (μενού Νέα https://www.tuc.gr/4731.html ).

     

    https://www.eurecapro.eu/wp-content/uploads/2022/05/2022.05.24-CRETE-Summer-School-EurecaPro-WebSite-scaled.jpg

    Πληροφορίες:

    EURECA-PRO/TUC

    κα Κων/να Φραγκεδάκη,
    28210 37091, dina@isc.tuc.gr

    κα Αφροδίτη Φωτίου,
    28210 37090,
    afroditi.fotiou@arch.tuc.gr

    Πρόγραμμα ERASMUS+

    Έλενα Παπαδογεωργάκη, 2821037470,erasmus@isc.tuc.gr


    Συνημμένα:

    • Εικόνα1.jpg
      Μεταφορτώσεις: 249, Μέγεθος: 103 KB image/jpeg
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012