Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

Ανακοίνωση δικαιούχου Βραβείου Αριστείας «Παναγιώτης Μανωλόπουλος» της Σχολής ΧΗΜΗΠΕΡ

  • Συντάχθηκε 08-12-2022 20:44 από Dionysia Kolokotsa Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: dkolokotsa<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: 08-12-2022 20:52

    Κύρια: ΔΕΠ ΧΗΜΗΠΕΡ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΗΜΜΥ, ΔΕΠ ΜΗΠΕΡ

    H Κοσμητεία της Σχολής ΧΗΜΗΠΕΡ ειναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το Βραβείο Αριστείας «Παναγιώτης Μανωλόπουλος» της Σχολής ΧΗΜΗΠΕΡ για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 απονέμεται  στην κα Λεωνίδου Ευαγγελία, απόφοιτη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής. Το Βραβείο Αριστείας χρηματικού ποσού των €1500, αποτελεί δωρεά της εταιρίας PolyGreen  στη μνήμη του αποφοίτου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής ΧΗΜΗΠΕΡ Παναγιώτη Μανωλόπουλου. 

    Ο Παναγιώτης Μανωλόπουλος ήταν Χημικός Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών στην "Περιβαλλοντική και Υγειονομική Μηχανική" του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είχε 15 χρόνια εργασιακή προϋπηρεσία και περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων. Είχε εκτελέσει με επιτυχία μεγάλα και απαιτητικά έργα διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων σε περισσότερες από 15 χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, όπως το Κόσοβο, το Μπενίν, το Καζακστάν, την Αιθιοπία, τον Λίβανο, το Τζιμπουτί, την Ουγκάντα, τη Μποτσουάνα, την Τουρκία, το Μαλάουι, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο. Ήταν επίσης συντονιστής έργων αποκατάστασης και διαχείρισης αποβλήτων από καταστροφικά ατυχήματα, όπως η διαρροή πετρελαίου στον Σαρωνικό κόλπο το 2017 που προκλήθηκε από την βύθιση του Δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και το περιστατικό του MSC Honam στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Οκτώβριο του 2020, κατά τη διάρκεια του οποίου δυστυχώς απεβίωσε σε ηλικία 41 ετών. Ήταν ειδικός σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας (Διεθνές Πιστοποιητικό NEBOSH για την ασφαλή λειτουργία εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου), στη διαχείριση αμιάντου και στη μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων και αποβλήτων (πιστοποιητικό ADR/IMDG). 

    Το βραβείο αριστείας απονέμεται  για κάθε ακαδημαϊκό έτος σε απόφοιτο/η του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής ΧΗΜΗΠΕΡ του Πολυτεχνείου Κρήτης,  που έχει λάβει τον υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας μεταξύ των αποφοίτων του προγράμματος κατά το έτος αναφοράς, με την προϋπόθεση ότι: (α) δεν έχει λάβει απαλλαγή τελών φοίτησης ή άλλου είδους υποτροφία ή οικονομική ενίσχυση στη διάρκεια των σπουδών του και (β) ήταν δικαιούχος δωρεάν σίτισης [σύμφωνα με το ΦΕΚ 1965/τ. Β΄/18.06.2012] στο Πολυτεχνείο Κρήτης κατά τη διάρκεια φοίτησης του/της. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ περισσοτέρων του ενός αποφοίτων, η επιλογή του τελικού δικαιούχου τελείται κατόπιν δημόσιας κλήρωσης.

    Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε απο τριμελή επιτροπή αποτελούμενη απο τον Δ/ντή του ΠΜΣ Αναπλ. Καθηγητή κ. Βουλγαράκη Απόστολο και τα μέλη ΔΕΠ της Σχολής, Καθηγητές κ.κ. Καρατζά Γεώργιο και Λαζαρίδη Μιχαήλ. 

    Η επίδοση του Βραβείου Αριστείας θα πραγματοποιηθεί από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας Polygreen κο Αθανάσιο Πολυχρονόπουλο  την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 13:00.

    Η Κοσμητεία της Σχολής ΧΗΜΗΠΕΡ

     


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012