Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ανακοίνωση της Πρυτανείας για τις μειώσεις που υπέστησαν οι καταθέσεις του Ιδρύματος στη Τράπεζα της Ελλάδος

  • Συντάχθηκε 27-03-2012 13:40 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
    ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


    Το Πολυτεχνείο Κρήτης, ως ΝΠΔΔ, τηρεί έντοκους λογαριασμούς καταθέσεων στη Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων του τακτικού προϋπολογισμού και του Ε.Λ.Κ.Ε.

    Τη περασμένη εβδομάδα ενημερωθήκαμε από τη ΤτΕ, διαχειρίστρια του κοινού κεφαλαίου των ΝΠΔΔ και των ασφαλιστικών ταμείων, ότι, μετά την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης, καθίσταται υποχρεωτική η συμμετοχή του κοινού κεφαλαίου στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Αυτό είχε ως συνέπεια τη μείωση κατά 69,42% των κατατεθειμένων χρημάτων στην ΤτΕ, προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά στο Ίδρυμα, ύψους περίπου 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, και κατ’ επέκταση σε όλα τα ΝΠΔΔ και τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, αφού γνωστοποίησε το γεγονός στο Υπουργείο Παιδείας και στη Σύνοδο Πρυτάνεων, ενημέρωσε άμεσα τους Προέδρους των Τμημάτων και συνεκάλεσε συνεδριάσεις εκτάκτως της Επιτροπής Ερευνών και της Συγκλήτου. Παράλληλα ζήτησε τη νομική συνδρομή έγκριτων νομικών και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες που διοργανώνει η Σύνοδος.

    Η Σύγκλητος, εν όψει της δραματικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και μέχρι την ασφαλή εκτίμηση των οικονομικών μεγεθών του τακτικού προϋπολογισμού και ιδιαιτέρως του ΕΛΚΕ, ανέστειλε προσωρινά την εκτέλεση σειράς έργων και δράσεων που είχαν αποφασιστεί κατά τη σύνταξη των προϋπολογισμών του τρέχοντος έτους.

    Η Πρυτανεία θα ενημερώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πολυτεχνείου για το σημαντικό αυτό ζήτημα και θα κάνει τις δέουσες ενέργειες και εισηγήσεις προς κάθε κατεύθυνση.

    Χανιά 26/3/2012
    Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης

    Συνημμένα:

    • Anakoinosi.pdf
      Μεταφορτώσεις: 1863, Μέγεθος: 26 KB application/pdf
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012