Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον απόφοιτό μας Δημήτρη Βόκα

  • Συντάχθηκε 18-11-2021 19:38 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Για πολλοστή φορά μέσα στο τρέχον έτος, η Πολυτεχνική Κοινότητα θρηνεί για την αδόκητη απώλεια ενός ακόμη μέλους της, του Δημήτρη Βόκα, σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα επί του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες ενός νέου ανθρώπου, που μόλις ξανοιγόταν στη ζωή, έσβησαν δυστυχώς στην ψυχρή, μαύρη άσφαλτο σήμερα τα ξημερώματα.

    Ο Δημήτρης Βόκας, με καταγωγή από την περιοχή της Εορδαίας, ήταν Διπλωματούχος της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του και έλαβε το Δίπλωμα Μηχανικού μόλις πριν λίγους μήνες, τον Μάρτιο του 2021. Στη διπλωματική του εργασία με τίτλο «Σχεδιασμός και Ανάλυση Πτέρυγας» μελέτησε και ανέλυσε τα στάδια αλλαγής σχήματος πτέρυγας υπό εξωτερική φόρτιση και έλεγχο και αξιοποίησε τα στοιχεία αυτά για τον σχεδιασμό μιας έξυπνης πτέρυγας. Οι συμφοιτητές του μιλούν για ένα «εξαιρετικό παιδί με ήθος» που πάντα «στεκόταν δίπλα τους».

    Παράλληλα, η αγάπη του για το ποδόσφαιρο έφερε τον Δημήτρη να αγωνίζεται ως βασικός παίκτης σε διάφορες τοπικές ομάδες. Με τον ξαφνικό και άδικο χαμό του «ορφάνεψε και το Χανιώτικο ποδόσφαιρο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι συμπαίκτες του στον Αστέρα Χαλέπας.

    Στεκόμαστε ως Ίδρυμα συγκλονισμένοι μπροστά στη νέα αυτή απώλεια για την ακαδημαϊκή μας οικογένεια και θρηνούμε μαζί με την οικογένεια, τους συγγενείς, τους οικείους και τους φίλους του Δημήτρη.

    Ας είσαι αναπαυμένος, αγαπητέ Δημήτρη ...
    Ας εισακουστεί η φωνή σου και όλων των άλλων θυμάτων για ασφαλείς δρόμους ...

    Η Πρυτανεία του Ιδρύματος
    Χανιά, 18.11.2021


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012