Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Μέσω της υπηρεσίας ΔΗΛΟΣ365 αποκτάτε πρόσβαση σε εφαρμογές νέφους (cloud) της Microsoft, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες Office 365 Online, One Drive (1ΤΒ), Skype for Business κ.α.

Η υπηρεσία αυτή προσφέρεται σε συνεργασία με το «Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας» και τη Microsoft, ενώ τα δεδομένα των χρηστών αποθηκεύονται σε υποδομές της Microsoft, σε data-centers εκτός του ιδρύματος.

Ποιούς αφορά;

Η υπηρεσία αφορά τους εγγεγραμμένους φοιτητές (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς) και το προσωπικό του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Πώς την αποκτώ

Κάθε δικαιούχος χρήστης χρησιμοποιεί το λογαριασμό e-υπηρεσιών που διαθέτει στο Πολυτεχνείο Κρήτης για να αποκτήσει πρόσβαση.

Για να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της Microsoft, θα πρέπει ΠΡΩΤΑ να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας μέσω της υπηρεσίας ΔΗΛΟΣ365 στο delos365.grnet.gr κάνοντας «Σύνδεση» και χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του λογαριασμού e-Yπηρεσιών που διαθέτετε στο Πολυτεχνείο κρήτης.

Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας μπορεί να χρειαστεί μερικά λεπτά για να ολοκληρωθεί. 

Για να συνδεθείτε στις υπηρεσίες MS Office 365, επισκεφθείτε μία από τις παρακάτω διευθύνσεις:

  • την ιστοσελίδα του ΔΗΛΟΣ 365 https://delos365.grnet.gr,
    Για την είσοδό σας, χρησιμοποιήστε τα στοιχεία του λογαριασμού e-Yπηρεσιών που διαθέτετε στο Πολυτεχνείο κρήτης
  • την υπηρεσία MS office 365 https://login.microsoftonline.com,
    Για την είσοδο σας, πληκτρολογήσετε το όνομα χρήστη του λογαριασμού e-Yπηρεσιών που διαθέτετε σε μορφή username@office365.tuc.gr (αναφέρεται ως «UserPrincipalName»)  και χωρίς να εισάγετε κωδικό πρόσβασης, θα ανακατευθυνθείτε στη σελίδα του Identity Provider του Πολυτεχνείου Κρήτης όπου θα εισάγετε τα στοιχεία πρόσβασης (όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης) του λογαριασμού e-Yπηρεσιών.

Προσοχή:

  1. Προπτυχιακοί και Μεταπτυχιακοί Φοιτητές πρέπει μία φορά το χρόνο, στην έναρξη του ακαδημαϊκού έτους στις αρχές Οκτώβρη, να εισέλθουν στην υπηρεσία από τη σελίδα https://delos365.grnet.gr ώστε να ανανεωθεί η διάρκεια ισχύος της.
  2. Η εισαγωγή του κωδικού σας γίνεται αποκλειστικά και μόνο στον Identity Provider του Πολυτεχνείου Κρήτης και όχι σε τρίτους (δηλαδή μόνο στην ίδια σελίδα που εμφανίζεται για την εισαγωγή κωδικών για υπηρεσίες όπως το ΕΥΔΟΞΟΣ ή της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας).
  3. Παρόλο που το UserPrincipalName έχει μορφή email διεύθυνσης (username@office365.tuc.gr), ΔΕΝ αντιστοιχεί σε πραγματική email διεύθυνση. Χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για αναγνώριση του χρήστη.

Διάρκεια Ισχύος Άδειας Χρήσης 

Η άδεια χρήσης παραμένει ενεργή:

α) για όσο διάστημα έχετε την ιδιότητα του φοιτητή ή προσωπικού στο Πολυτεχνείο Κρήτης, και

β) για όσο διάστημα η Microsoft παρέχει τις υπηρεσίες. Δεν υπάρχει εγγυημένο χρονικό διάστημα στο οποίο θα παρέχονται οι υπηρεσίες, και μπορεί ανά πάσα στιγμή να διακοπεί η πρόσβαση

Υποστήριξη

Αναλυτικές οδηγίες για την υπηρεσία παρέχονται από το ΔΗΛΟΣ365 στη διεύθυνση https://delos365.grnet.gr/guide/user  

 

Η Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Υπολογιστικής Υποδομής του Πολυτεχνείου Κρήτης παρέχει και υποστηρίζει μόνο τη δυνατότητα διασύνδεσης με την υπηρεσία. Σε καμία περίπτωση δεν φέρει ευθύνη για τη λειτουργία της υπηρεσίας και τα δεδομένα που αποθηκεύονται μέσω αυτής.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012