Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin
Slide background

Hμέρα Επιστήμης & Τεχνολογίας 2017 - Αρχή

Tο Πολυτεχνείο Κρήτης ανοίγει τις πόρτες του στους μαθητές της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και πειραματίζεται μαζί τους, ερευνά, δοκιμάζει, συγκρίνει, ταξινομεί, σχεδιάζει, κατασκευάζει, κατανοεί και καινοτομεί! Το Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2017, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας 2017» στo Κτήριο Επιστημών στην Πολυτεχνειούπολη, που απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού. 

Η «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας», διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά, με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες δράσεις για τους «μικρούς επιστήμονες». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξωστρεφή δραστηριότητα του Πολυτεχνείου Κρήτης, κατά τη διάρκεια της οποίας, τα παιδιά, με την επίβλεψη έμπειρων συνεργατών και εθελοντών φοιτητών, θα εκτελέσουν πληθώρα πειραμάτων με εντυπωσιακά ή ακόμα και “μαγικά” αποτελέσματα. Παράλληλα θα μπορούν να παρακολουθήσουν επιδείξεις τεχνολογικών εφαρμογών με χρήση ερευνητικών προτύπων και εργαλείων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν εργαστήρια από όλες τις Σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης και περισσότεροι από 300 εθελοντές φοιτητές που εξασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή της. Η Ημέρα Επιστήμης & Τεχνολογίας αποτελεί μια βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία με γνώμονα το σεβασμό για τις φυσικές επιστήμες και τη μηχανική. Οι διαδραστικές δραστηριότητες που υλοποιούνται βοηθούν στην «ανακάλυψη» νέας γνώσης με απώτερο στόχο την καλλιέργεια ερευνητικής διάθεσης και στάσης στα παιδιά δημοτικού. 

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, στα πλαίσια της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση “Junior Επιστήμονες 2017” με ομαδικές επιστημονικές και τεχνολογικές εργασίες από μαθητές του Δημοτικών σχολείων του νομού μας.  

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Επισημαίνεται ότι για λόγους ασφαλείας είναι απαραίτητη η συνοδεία των μικρών μας επισκεπτών από ενήλικες.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να ζήσετε για μία ακόμη χρονιά μαζί μας την
Hμέρα Eπιστήμης & Τεχνολογίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης!

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012