Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

ΚΕΓΕΠ ΕΛ Single News

Εργαστήριο Γερμανικής Γλώσσας την Τετάρτη 24/11/2021 με τον Dr. Ekkehard Haring

Ο καθηγητής Γερμανικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και πρώην Λέκτορας της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) Dr. Ekkehard Haring θα είναι καλεσμένος εξ αποστάσεως στο μάθημα Γερμανικών του Γλωσσικού Κέντρου την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στις 16.30.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε φοιτητές με γνώση της Γερμανικής σε επίπεδο Β1-B2 και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Ε1001 (στο ισόγειο του Γλωσσικού Κέντρου) με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Ο Ekkehard Haring ολοκλήρωσε τις σπουδές του αρχικά ως μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Δρέσδης (TU Dresden). Στη συνέχεια σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας. Αφού ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή εργάστηκε ως καθηγητής Γερμανικής Γλώσσας για την Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) στην Τσεχία και στη Σλοβακία καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης όπως και στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Κεντρικής Ευρώπης της Δρέσδης. Από το 2015 και έως το 2020 υπήρξε Λέκτορας της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών . Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στους τομείς Λογοτεχνία και Πολιτισμός του 1900, Λογοτεχνία και Ιστορία της Ιατρικής, Λογοτεχνία και Τεχνολογία καθώς και στον Franz Kafka.