Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

ΚΕΓΕΠ ΕΛ Single News

Εργαστήρια Γερμανικής Γλώσσας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Ο καθηγητής Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Βόννης Dr. Paul Meyermann επισκέφθηκε το Γλωσσικό Κέντρο του Πολυτεχνείου Κρήτης από 16 έως 20 Μαΐου 2016 στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Dr. Paul Meyermann, οι φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα Γερμανικών στο Ίδρυμά μας συμμετείχαν σε δύο εργαστήρια.

 

Το πρώτο με θέμα “Επικοινωνιακές ικανότητες και δεξιότητες στον προφορικό λόγο” απευθυνόταν σε αρχάριους φοιτητές Γερμανικών ενώ το δεύτερο με θέμα “Συγγραφή επιστημονικού/τεχνικού κειμένου στο ακαδημαϊκό περιβάλλον – επιστημονική προσέγγιση γραφής- νέες τάσεις”, είχε σαν αποδέκτες του φοιτητές με γνώσεις Γερμανικών επιπέδου Β1 και άνω.

 

Την επαφή με τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα αλλά και τη δυνατότητα ανάπτυξης λόγου καθημερινής επικοινωνίας σε γερμανόφωνο περιβάλλον έχει ως στόχο του, εκτός των άλλων, και το Skype-Projekt, ως συνέχεια του Email-Projekt, το οποίο διαρκεί έως τέλη Ιουνίου.

 

Επιθυμία μας η επιμορφωτική αυτή εμπειρία να προσδώσει μια ευρωπαϊκή διάσταση στο μάθημα της Γερμανικής Γλώσσας.

 

Η συνεργασία του Γλωσσικού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Βόννης και του Γλωσσικού Κέντρου του Ιδρύματός μας μετρά ήδη 6 χρόνια με οφέλη εκατέρωθεν για φοιτητές και διδάσκοντες των δύο αυτών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.