Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

ΚΕΓΕΠ ΕΛ Single News

Σειρά διαλέξεων στα Αγγλικά για το εαρινό εξάμηνο 2017

Το εαρινό εξάμηνο 2017, το Γλωσσικό Κέντρο φιλοξένησε μια σειρά παρουσιάσεων στην Αγγλική γλώσσα με τεχνολογικά, επιστημονικά και περιβαλλοντικά θέματα και με ομιλητές καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης.

 

“Soils – Restoring Human Impacts”

Καθηγ. Νικόλαος Νικολαΐδης, Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος

Ο Καθηγ. Νικόλαος Νικολαΐδης από το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ήταν ο πρώτος ομιλητής της σειράς διαλέξεων στην Αγγλική Γλώσσα που το Γλωσσικό Κέντρο διοργάνωσε το εαρινό εξάμηνο 2017.

Καθηγ. Νικολαΐδης, ο οποίος διατελεί και καθήκοντα Αντιπρύτανη οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, παρουσίασε το θέμα "Soils - Restoring Human Impacts" κι εξήγησε ποιες είναι η συνέπιες από τη λανθασμένη διαχείριση του εδάφους όταν δεν προβλέπεται ένα μακρόπνοο προγραμματισμό.

Υπογραμμίζοντας το κεντρικό ρόλο της διασύνδεσης του συνολικού οικοσυστήματος του πλανήτη μας, εξήγησε με ενδιαφέροντα παραδείγματα τους λόγους για τους οποίους είναι πια αναγκαίο να αλλάξουμε τους μεθόδους παραγωγής τροφίμων. Έτσι, σ’ ένα κόσμο όπου ο πληθυσμός αυξάνεται δραματικά, η επιστήμη μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην εύρεση εναλλακτικών μεθόδων για την παραγωγή τροφίμων και την ανάπτυξης μιας βιώσιμης κτηνοτροφίας.

“Academic Illusions: studying in the US vs Greece - ethics, innovation & science”

Επ. Καθηγ. Παναγιώτης Παρτσινέβελος, Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

Ο δεύτερος ομιλητής των στο Γλωσσικό Κέντρο ήταν ο Επ. Καθηγ. Παρτσινέβελος από τη Σχολή ΜηχΟΠ ο οποίος μας παρουσίασε τη διάλεξη με τίτλο: "Academic Illusions: studying in the US vs Greece - ethics, innovation & science".

Ήταν μια χρήσιμη ανασκόπηση και σύγκριση των δυνατοτήτων φοίτησης που προσφέρονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ελλάδα σε σχέση με τα διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα και την ανάπτυξη της έρευνας.

Αυτές τις συζητήσεις και εμπειρίες καθηγητών σχετικά με τη σταδιοδρομία τους είναι πάντα πολύτιμες για τον προσανατολισμό των φοιτητών στις σπουδές τους, δεδομένου ότι ζούμε σ' ένα κόσμο όπου η κατάρτιση και η εξειδίκευση μπορούν να παίζουν καθοριστικό ρόλο για την προσωπική εξέλιξη των νέων.

“Architecture: between theory and practice”

Επ. Καθηγ. Αλέξανδρος Βαζάκας, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Ο Επ. Καθηγ. Αλέξανδρος Βαζάκας από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ήταν ο τρίτος ομιλητής φέτος στο Γλωσσικό Κέντρο με τη διάλεξη "Architecture: between theory and practice". Ήταν ένα ουσιαστικό ταξίδι μέσα στη δημιουργική διαδικασία που βρίσκεται στον πυρήνα ενός έργου αρχιτεκτονικής από τη σύλληψη έως την υλοποίηση.

Ο κ. Βαζάκας περιέγραψε όλες τις φάσεις αυτής της σύνθετης και συλλογικής διαδικασίας υπογραμμίζοντας ότι πολύ συχνά οι αντιλήψεις και οι αρχικές εκτιμήσεις αλλάζουν, μετατρέπονται και αξιολογούνται διαφορετικά στις διάφορες φάσεις υλοποίησης του αρχιτεκτονικού έργου.

“Digital imaging and signal processing”

Καθηγ. Μιχάλης Ζερβάκης, Σχολή Ηλεκτρόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Στη συνέχεια, είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο Γλωσσικό Κέντρο τον Καθηγ. Μιχάλη Ζερβάκη από τη Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ιδρύματός μας.

Ο Καθηγ. Ζερβάκης, στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων στα Αγγλικά του εαρινού εξαμήνου, μας ξενάγησε στο πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο της έρευνάς του, που αφορά θέματα και εφαρμογές πάνω στο digital imaging και στο signal processing. Αναφερόμενος στο θέμα των βιο-ιατρικών εφαρμογών, ο κ. Ζερβάκης παρουσίασε πληθώρα εφαρμογών όπως π.χ. για ασθένειες όπως τον καρκίνο, Αλτσχάιμερ και τα καρδιολογικά νοσήματα όπου τα αποτελέσματα της έρευνάς του θα επιφέρουν σημαντικά οφέλη στην εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης.

“Materials Selection in the Design and Manufacturing of Industrial Products”

Καθηγ. Βασίλης Μουστάκης, Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης

Τελευταίος ομιλητής της σειράς διαλέξεων του εαρινού εξαμήνου 2017 ήταν ο Καθηγ. Βασίλης Μουστάκης από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Ιδρύματός μας, τον οποίο είχαμε τη χαρά να καλωσορίσουμε στο Γλωσσικό Κέντρο το Μάιο. 

Ο Καθηγ. Μουστάκης μας μίλησε για το ερευνητικό του αντικείμενο, τη Διοίκηση Αλυσίδων Εφοδιασμού, με ιδιαίτερη έμφαση στο διεπιστημονικό χαρακτήρα τους και στα πολλά ενδιαφέροντα πρακτικά παραδείγματα που εξήγησαν πόσο συχνά αυτές τις διαδικασίες επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή.