ΚΕΓΕΠ ΕΛ Single News

Εργαστήρια Γερμανικών με την καθηγ. Cornelia Böhm - Πρόγραμμα Erasmus+

Τα εργαστήρια της κ. Böhm πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 1 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στο Γλωσσικό Κέντρο με συμμετοχή από φοιτητές με γνώση της Γερμανικής Γλώσσας σε επίπεδο Α1-Α2 & Β1-Γ1 αντίστοιχα.   

 

Η καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Βόννης Cornelia Böhm ήταν καλεσμένη στα τμήματα Γερμανικής Γλώσσας του Γλωσσικού Κέντρου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

 

Η Cornelia Böhm σπούδασε στο Eberhard-Karls-Universität Tübingen και στο Ludwig-Maximilians-Universität München Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία καθώς και Ιστορία. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Ludwig-¬ Maximilians-¬ Universität München. Υπήρξε επί σειρά ετών λέκτορας της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών  Ανταλλαγών (DAAD) στα Πανεπιστήμια της Λισαβόνας, του Πόρτο, δίδαξε στο Goethe Institut του Σαντιάγο, της Μαδρίτης, του Κολόμβο και της Βόννης και στα Γλωσσικά Κέντρα του Pontificia Universidad Católica στο Σαντιάγο της Χιλής, στο Centro Interculturale Tandem στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας. Είναι συγγραφέας διδακτικών βιβλίων (για την εκμάθηση της Γερμανικής Γλώσσας) και έχει συνεργαστεί με τους εκδοτικούς οίκους Max Hueber, Langenscheidt, Carl Hanser Verlag. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) έχει διατελέσει εκπαιδεύτρια καθηγητών γερμανικής γλώσσας με πολυετή εμπειρία στον τομέα αυτό. Σήμερα  διδάσκει στη Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn.