Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

ΚΕΓΕΠ ΕΛ Single News

Σειρά διαλέξεων στα Αγγλικά για το εαρινό εξάμηνο 2016

Το εαρινό εξάμηνο 2016, το Γλωσσικό Κέντρο φιλοξένησε μια σειρά παρουσιάσεων στην Αγγλική γλώσσα με τεχνολογικά, επιστημονικά και περιβαλλοντικά θέματα και με ομιλητές καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Οι παρουσιάσεις σημαδεύτηκαν από εντυπωσιακή προσέλευση κοινού και προκάλεσαν το ζωηρό ενδιαφέρον των φοιτητών. Οι ομιλίες αυτές προγραμματίζεται να συνεχίζονται και την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Οι καθηγητές που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους ήταν: 

 

Καθηγ. Γιάννης Α. Φίλης, Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης

Κλιματική Αλλαγή – 24 Φεβρουαρίου

Οι συνέπειες της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής και η επακόλουθη ανάγκη να αλλάξει ο σημερινός τρόπος ζωής ήταν το επίκεντρο αυτής της παρουσίασης, η οποία προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον των φοιτητών και τους προέτρεψε να διερευνήσουν περαιτέρω το θέμα με πολλαπλές ερωτήσεις.

 

Καθηγ. Νικόλαος Καλογεράκης, Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος

Οι προκλήσεις του κλίματος για το θαλασσινό περιβάλλον – 9 Μαρτίου 

Η ομιλία αυτή είχε ως στόχο την έκθεση καινοτομιών και νέων μεθόδων για τη διατήρηση ενός υγιεινού θαλασσινού περιβάλλοντος. Ήταν η ευκαιρία επίσης να επεξηγήσει λιγότερο γνωστά χαρακτηριστικά διαφόρων υδρόβιων οικοσυστημάτων.  

 

Καθηγ. Απόστολος Δόλλας, Σχολή Ηλ. Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Αισθητική και Μηχανική: μπορούν οι καθαρά τεχνολογικές λύσεις στα προβλήματα να είναι και όμορφες; – 23 Μαρτίου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον κίνησε επίσης αυτή η παρουσίαση, η οποία είχε ως κεντρικό θέμα τη σχέση μεταξύ μηχανικής και αισθητικής, ως διπλή και παράλληλη προσέγγιση για την επίτευξη τεχνολογικών λύσεων.

 

Επ. Καθηγ. Δανάη Βενιέρη, Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος 

Απολύμανση του νερού και των λυμάτων – 6 Απριλίου

Αυτή η παρουσίαση τράβηξε την προσοχή του κοινού μας στις συνέπειες της ρύπανσης του νερού και στις μεθόδους απολύμανσης των λυμάτων, προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα ανασκόπηση των πολλαπλών διαστάσεων του θέματος για ένα κοινό χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις επί του θέματος.

 

Επ. Καθηγ. Δημήτρης Αγγελάκης, Σχολή Ηλ. Μηχ. και Μηχανικών Υπολογιστών

Από το Μηχανισμό των Αντικυθήρων στους κβαντικούς υπολογιστές – 18 Μαΐου

Αυτή η ομιλία ήταν μια συναρπαστική αναδρομή από το πρώτο μηχανισμό υπολογισμού στην ανθρώπινη ιστορία μέχρι την πιο σύγχρονη αρχιτεκτονική υπολογιστών και εντυπωσίασε το κοινό με το μέγεθος των επιστημονικών επιτευγμάτων των αρχαίων Ελλήνων.