ΚΕΓΕΠ ΕΛ Single News

Σεμινάριο «Communicating Across Borders» με την Δρ. Ειρήνη Δασκαλάκη

Στις 17 Απριλίου 2019 το Γλωσσικό Κέντρο φιλοξένησε το διαδραστικό σεμινάριο της Δρ. Ειρήνης Δασκαλάκη με θέμα την διερεύνηση και την ανάπτυξη μιας βαθύτερης εκτίμησης του πολιτισμού και ιδιαίτερα των διαπολιτισμικών διαφορών.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου παρουσιάστηκε κι ένα παραδειγματικό "case study" με τις πιο συνηθισμένες πρακτικές αρχές που μπορούν να εφαρμοστούν στην επικοινωνία με κόσμο από διαφορετικούς πολιτισμούς. Οι συμμετέχοντες είχαν έτσι την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντική είναι η καλλιέργεια της διαπολιτισμικής ευαισθησίας στην επικοινωνία στο χώρο εργασίας, στις σπουδές στο εξωτερικό και στις ιδιωτικές σχέσεις.

Η Δρ. Ειρήνη Δασκαλάκη είναι σύμβουλος, ερευνητής και εκπαιδευτής που ειδικεύεται στην παροχή συμβουλών, στην παροχή εκπαιδευτικών σεμιναρίων, στη διδασκαλία, στη διεξαγωγή έρευνας και στη διαμόρφωση ακαδημαϊκών προγραμμάτων σπουδών. Συνεργάζεται στενά με ακαδημαϊκά ιδρύματα, ιδρύματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, σχολές διοίκησης επιχειρήσεων και ΜΚΟ. Το έργο της επικεντρώνεται σε τομείς που σχετίζονται με την ποικιλομορφία και την ένταξη, τη διαπολιτισμική επικοινωνία και τη διαπολιτισμική διαχείριση. Είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής του CIM (Cyprus Institute of Marketing) στην Κυπριακή Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ερευνητικός συντονιστής της Young SIETAR (Young Society for Intercultural Education, Training and Research). Είναι απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (ΜΑ) από το Πανεπιστήμιο Central Lancashire και διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης. Είναι επίσης ιδρυτής του συνεδρίου Cultures, το οποίο επικεντρώνεται σε μια ποικιλία θεμάτων που σχετίζονται με τον πολιτισμό, την ποικιλομορφία, τις γλώσσες, την πολυπολιτισμικότητα και τη διαπολιτισμική επικοινωνία.