Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Για να μπορέσουν οι φοιτητές να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα πρέπει αρχικά να αναζητήσουν Φορέα Υποδοχής.

Προκειμένου να δοθεί μια συνοπτική εικόνα του προγράμματος στον πιθανό Φορέα Υποδοχής:

  • Στο e-mail που θα αποστέλλετε θα πρέπει να βάζετε ως τίτλο του μηνύματος "Student Erasmus Traineeship".
  • Οι φοιτητές μπορούν να συμπληρώσουν (προσωπικά στοιχεία, Ίδρυμα/Σχολή προέλευσης, αντικείμενο σπουδών, τομείς ειδίκευσης, κλπ) στο Πρότυπο Γράμμα Φοιτητή προς Φορέα Υποδοχής (Cover Letter), το οποίο περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζει ο φορέας για την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης. Η επιστολή αυτή μπορεί να προσαρμοστεί στα δικά σας δεδομένα και επιδιώξεις και θα πρέπει οπωσδήποτε να επισυναφθεί στο e-mail που θα αποστείλετε στον εν δυνάμει φορέα υποδοχής.
  • Μαζί με το έγγραφο αυτό, προτείνουμε να στέλνεται συνημμένο και ένα Βιογραφικό σας Σημείωμα στην αγγλική γλώσσα. Το γραφείο Erasmus συνιστά το τυποποιημένο μοντέλο CV Europass, το οποίο προωθεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Τέλος, εφόσον ο φορέας συμφωνήσει να σας απασχολήσει στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, θα πρέπει να σας αποστείλει μία Επιστολή Αποδοχής την οποία υποβάλλετε μαζί με την αίτησή σας και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στο γραφείο Erasmus του Πολυτεχνείου Κρήτης, κατά την περίοδο της προκήρυξης θέσεων.

 

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία αναζήτησης...


- Να έχετε στο μυαλό σας μια πιο ευρεία δεξαμενή αναζήτησης η οποία μπορεί να εκτείνεται σε επιχειρήσεις, εταιρείες, γραφεία, ΜΚΟ, ινστιτούτα, Πανεπιστημιακά εργαστήρια, δημόσιους φορείς κλπ.

- Αξιοποιείστε όλες τις πληροφορίες οι οποίες περιέχονται στην ιστοσελίδα Αναζήτηση φορέα υποδοχής.

- Μην αποθαρρύνεστε από τη χρονοβόρα διαδικασία ανεύρεσης φορέα. Άλλωστε αυτό είναι μία προγύμναση και ένα πρώτο βήμα για το πώς θα αναζητήσετε αργότερα μόνιμη απασχόληση.

- Κάποιοι φορείς έχουν on-line αίτηση

- Χρησιμοποιείστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (linked-in, tweeter, facebook). Ανάλογα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης μπορείτε να ανεβάσετε το βιογραφικό σας σημείωμα στα αγγλικά, να προσθέσετε τυχόν συστάσεις, να ακολουθήσετε εταιρείες, ινστιτούτα κλπ, ή σημαντικά στελέχη, να εγγραφείτε σε job/placement alerts, να παραπέμψετε στο link του blog σας, της προσωπική σας ιστοσελίδας, ή του προφίλ σας στο linked-in. 

- Προσοχή! Το προφίλ σας στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης θα πρέπει να υποδεικνύει την εργασία που επιθυμείτε και να δείχνει στοιχεία του χαρακτήρα σας. Γι αυτό το λόγο αποφεύγετε φωτογραφίες και αναρτήσεις που μπορεί να σας εκθέσουν ή να σας φέρουν σε δύσκολη θέση.

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012